StoryEditorOCM

DUBROVNIKPomorci, prijavite se na besplatni seminar o kružnim putovanjima! Evo koje će se teme obrađivati

Piše M. I.
2. veljače 2024. - 08:51

Norveški Sindikat pomoraca, Međunarodna federacija transportnih radnika (ITF), FIT-CISL, VER.DI, i Sindikat pomoraca Hrvatske pozivaju zainteresirane na seminar za pomorce koji rade na brodovima za kružna putovanja "Cruise seminar" koji će biti održan od 22. do 26. travnja 2024. u Dubrovniku.

Riječ je o jedinstvenom edukativno - informativnom seminaru gdje na jednom mjestu imate priliku saznati najnovije trendove i problematiku cruising industrije, upoznati se sa zakonodavnim odredbama i propisima, vašim pravima, i razmijeniti iskustva s kolegama. Seminar je koncipiran na način da se čuje glas pomoraca te da se dobiju odgovori na trenutno najaktualnija pitanja.

Cruise seminar se u svijetu odvija već petnaest godina, a ovo je treći put da će biti održan u Hrvatskoj.

Seminar traje četiri dana i, između ostalog, obrađuje teme: harassment & bullying, financijsko planiranje pomoraca, kolektivni ugovori i ugovori o radu, svijest o zdravlju i prevencija od HIV-a, ITF, ILO, IMO, MLC 2006 (traženje pomoći, način pritužbi,savjeti i još mnogo toga).

Seminar je namijenjen svim pomorcima bez obzira na poziciju na brodu i u potpunosti je besplatan. Vodeći računa o tome da se pomorci ne odvajaju od obitelji dok nisu na brodu, za članove obitelji su također pokriveni svi troškovi noćenja i obroka. Ovogodišnji seminar bit će održan u poznatom dubrovačkom hotelu Palace, a prijave su na linku: http://bit.ly/cruiseseminarapply.

Broj polaznika je ograničen.

28. travanj 2024 09:22