StoryEditorOCM

srebrni PavlosSa sjajnim Kontidesom, trener Jozo Jakelić upisao još jednu medalju u svoj CV

Piše M.I.
9. kolovoza 2024. - 09:57

Ciparski jedriličar Pavlos Kontides osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u srijedu, završivši drugi u plovu za odličja u Marseilleu čime je osigurao ukupno drugo mjesto iza Australca Matta Wearna. Kontidesu je srebrna medalja druga u karijeri, nakon što je postigao isti podvig u britanskom gradu Weymoutha na igrama 2012. 

Pavlosovom medaljom splitski trener Jozo Jakelić iz JK Mornar potvrdio je status najuspješnijeg hrvatskog trenera jedrenja, s četiri olimpijske medalje, te još nekoliko svjetskih i europskih medalja. Niska medalja traje od Londona 2012. godine kad je Kontidesosvojio prvu uopće olimpijsku medalju za Cipar. Četiri godine kasnije srebrni je u Rio de Janeiru bio Tonči Stipanović, a potom je osvojio srebro i pet godina poslije u Tokiju.

Kontides je još 2007. godine pridružio treninzima hrvatskoj ekipi u klasi ILCA 7, pod paskom Jakelića koji je uvelike zaslužan za sve njegove daljnje uspjehe.

Cipranin je tako postao stanovnik Splita, član kluba Mornar, a lani se oženio sa Zagrepčankom Jelenom Međeri. Vjenčanju su uz kuma Filipa Jurišića i trenera Jozu, nazočili brojni splitski jedriličari.

- Isključio sam sve kako bih ostao usredotočen i sada je krenula bujica ljubavi. Osjećaji su fantastični. Prolio sam suze radosnice sa svojim trenerom, suprugom i djetetom. Morao sam odigrati partiju strpljenja u finalnoj regati. Postoje neke stvari u životu koje vas čine jako ponosnim - rekao je Pavlos za ciparske medije nakon osvajanja medalje na kojoj mu je čestitao i ciparski predsjednik Nikos Christodoulides naglasivši kako je taj dan "povijesni dan za Cipar i ciparski sport, budući da je prvak Pavlos Kontides po drugi put osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama".

Kako je dodao, Pavlos Kontides učinio je Cipar ponosnim, a mi smo ponosni na sjajne momke iz Mornara - Pavlosa i Jozu.

20. rujan 2024 01:29