StoryEditorOCM

havarija na bračuVatrogasci spasili obitelj s dvoje malodobne djece: Pretrpjeli su šok i bili u velikom strahu. U jedrilicu je počelo prodirati more

Piše OM
7. travnja 2021. - 11:53

Dobrovoljno vatrogasno društvo Selca s Brača izvijetilo je na svojoj Facebook stranici o noćnoj spasilačkoj akciji kod uvale Točinjak nedaleko Povlja:

"Noćas, nešto iza 22.00 sata, primili smo poziv od centra 112, a koji su nas obavijestili o nasukanoj 12-metarskoj jedrilici na području uvale Točinjak. Na spomenutoj jedrilici je bila obitelj s dvoje malodobne djece, te smo žurno izašli na teren kako bi započeli akciju spašavanja obitelji.

Dolaskom na terenu, uočili smo jedrilicu kako pluta u plićaku, nošena vjetrom, a u koju je već pomalo prodiralo more. Obitelj je pretrpjela šok i bila u velikom strahu.

Međutim, vrlo brzo po dolasku smo ih prebacili na kopno te im osigurali adekvatan smještaj u Povljima. Jedrilicu smo osigurali od potonuća te smo izvadili privatne predmete i prtljagu od obitelji. Na mjestu nasukanja nije primijećeno onečišćenje morskog okoliša.

Danas tijekom dana se očekuje sanacija štete te tegljenje iste na vez."

16. travanj 2024 19:35