StoryEditorOCM

povučena tužbaVraćena im sva dugovanja: pomorci ‘Brodosplit–Plovidbe‘ dobili oko 500.000 eura zaostalih plaća

Piše OM
18. lipnja 2023. - 10:59

Nakon višemjesečnih potraživanja, pomorci Brodosplit – Plovidbe napokon su dobili svoj novac. Isplaćene su plaće za posljednja četiri mjeseca u ukupnom iznosu oko 500.000 eura, javlja Pomorac.hr.

- Ova isplata se odnosi na brodove Katina, Monet, Klara i Golden Horizont, a obuhvaća otprilike 65, mahom domaćih, pomoraca koji su bili u radnom odnosu s brodarom”, istaknuo je Romano Perić, koordinator ITF inspektorata za Hrvatsku i pomoćnik glavnog tajnika Sindikata pomoraca Hrvatske.

Kao što smo već pisali, Sindikat pomoraca Hrvatske je pri Trgovačkom sudu u Splitu pokrenuo tužbu protiv Brodosplit-Plovidbe radi naplate neisplaćenih plaća i zaštitite prava naših pomoraca, a nedavno su radi istog problema brodovi "Katina" i "Monet" bili zaustavljeni od strane grčkih i talijanskih lučkih vlasti.

- S obzirom na to da su isplaćena sva dugovanja, sudski proces više nema smisla te će tužba biti povučena. Vjerujemo da je ova isplata konačan korak u osiguravanju budućih stabilnijih uvjeta rada za naše pomorce te se, kao i uvijek, nadamo uspješnoj suradnji s brodarom u budućnosti - zaključio je Perić.

28. travanj 2024 18:27