StoryEditorOCM

havarija U SUĐURĐUVremešna Postira nasukala se tijekom manovre, pronađen zamjenski brod za Elafite. Iz Ministarstva pojasnili uzrok kvara

Piše Dubrovački vjesnik
25. listopada 2021. - 15:48

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture potvrdili su kako je danas u luci Suđurađ na otoku Šipanu došlo je do oštećenja brodskog vijka M/B „Postira“ prilikom otkazivanja motora kod vožnje krmom, javlja Dubrovački vjesnik.

„Postira“, Jadrolinijin brod na redovnoj liniji za Elafite, za vrijeme isplovljavanja iz luke krmom se naslonila na otočić u uvali Suđurađ te, zbog oštećenja vijka i problema s pogonskim motorom, nije u mogućnosti nastaviti putovanje.

Prilikom udara nije došlo do prodora mora, nema onečišćenja morskog okoliša i nema ozlijeđenih putnika i članova posade.

M/B „Postira“ sigurno je privezan za obližnju obalu uz pomoć izletničkog jedrenjaka koji se našao u blizini.

Linija broda „Postira“ danas će se nastaviti od Gruža do Koločepa brodom „Brenum“ te trajektom „Mate Balota“ za Lopud i Suđurađ, dok će od sutra liniju preuzeti Jadrolinijin brod „Premuda“.

Kako neslužbeno doznajemo, nastala šteta nije velika. Naime, oplata broda je neznatno uleknuta, ali su prepele oštećene, to znači da brod mora na remont, vjerojatno u Šibenik.

image
Postira na Elafitima
 
Tonči Plazibat/Cropix

RANIJE OBJAVLJENO

Kako smo neslužbeno doznali od čitatelja koji se nalazi na putničkom brodu "Postira" u sastavu obalne flote našeg brodara "Jadrolinije", spomenuti je brod doživio manju havariju i došlo je do nasukavanja na jedan škoj, neposredno na ulazu u luzku Suđurađ.

Prema riječima očeviudca koji je iz razumljivih razloga zamolio anonimnost, "Postira" je prije tri dana imala manju havariju tijekom koje je u manjoj mjeri oštetila mul.

- Danas oko podneva, kad je na redovitoj prugi iz Suđurđa trebala isploviti prema Dubrovniku, tijekom šijanja joj je otkazala manovra te se tom prigodom nasukala na Plošni škoj koji je neposredno u blizini Suđurđa. Tada mu je u pomoć prišao izletnički brod "Zrinka" i uzeo ga u tegalj - rekao je očevidac za Dubrovački vjesnik i dodao kako se "Postira" tada ponovno nasukala, ali ovaj put na lanternu, odnosno lučko svjetlo te dodao kako u ovom trenutku traje tegljenje broda ka rivi u Suđurđu.

Neslužbeno smo doznali da se "Postira" na lanternu naslonila zbog manjih tehničkih problema, a nastala šteta je minimalna.

20. travanj 2024 01:48