StoryEditorOCM
ShowbizFATALNA ZA NJEGA

Slavni oscarovac zbog Rite je postao pravoslavac, put njene obitelji vrlo je intrigantan: Čim sam je vidio, znao sam..

Piše Kruno Petrinović/Gloria
2. svibnja 2023. - 08:20

Kad ju je upoznao, pomislio je da s njom više nikad neće biti usamljen. I bio je u pravu! Holivudski velikan Tom Hanks ovih je dana proslavio 35. godišnjicu braka sa suprugom Ritom Wilson, svojom vršnjakinjom, s kojom se vjenčao 30. travnja 1988.

Američka glumica, pjevačica i producentica, pravim imenom Margarita Ibrahimoff, rođena je 26. listopada 1956. u Los Angelesu, u obitelji grčkog podrijetla.

Njezina majka Dorothea Tzigkou podrijetlom je iz Sotirea, mjestašca na albansko-grčkoj granici, a njezin otac Hassan Halilov Ibrahimoff Bugarin je islamske vjeroispovijesti, koji je emigrirao u Sjedinjene Države, prešao na pravoslavlje, te 1960. promijenio ime u Allan Wilson.

image

Rita Wilson u srdačnom pozdravljanju s američkim predsjednikom Joeom Bidenom

Jim Watson/Afp
image

Rita Wilson na ovogodišnjoj dodjeli Oscara

Chris Delmas/Afp

Tom Hanks puncu je posvetio ulogu Viktora Navarovskog, protagonista filma "Terminal" zatočenog u zračnoj luci, te ustvrdio da je on njemu "nedostižni model supruga i oca".

Imponirao mu je i želio ga je na neki način nastojao kopirati, te je i Tom Hanks uoči vjenčanja s njegovom kćeri ljubimicom Ritom Wilson, prešao na pravoslavlje, piše Gloria.

Tom Hanks je svoju buduću suprugu prvi put na malom ekranu ugledao početkom sedamdestih, kad je Rita Wilson u seriji "The Brady Bunch" glumila vođu navijačica, a upoznali su se 1981. na snimanju televizijske komedije "Bosom Buddies".

Tada je Tom Hanks bio u braku sa svojom srednjoškolkom ljubavi, glumicom Samanthom Lewes, s kojom je dobio sina Colina i kćer Elizabeth.

image
/Shutterstock

Sudbina je Toma i Ritu ponovno spojila 1985. na setu komedije "Volunteers", nakon čega glumac više nije mogao skrivati osjećaje, bio je opčinjen Ritom. Odlučio se razvesti zbog nje.

"Uspjeh naše veze leži u apsolutnoj kompatibilnosti karaktera, međusobnom poštovanju, zrelosti i sličnom smislu za humor. Često se smijemo zajedno...

Rita je moja životna partnerica i moja ljubav, ne pamtim kad smo se posljednji put zapravo posvađali" - ispričao je Tom Hanks u razgovoru s Oprah Winfrey.

image
/Shutterstock
image
/Shutterstock

Nije da njihov bračni život nije imao izazova. Stariji sin se dugo borio s ovisnošću o drogama, Rita je oboljela od karcinoma dojke.

"Mi se, baš kao i drugi, suočavamo s raznim životnim teškoćama, ali naš je brak postavljen na čvrstim temeljima. Rita i ja smo najbolji prijatelji", dodao je glumac, koji je u braku s voljenom ženom dobio dva sina, Cheta i Trumana.

O borbi sa zloćudnom bolešću, zbog koje je morala odstraniti dojke, Rita Wilson je jednom rekla:

"Nikad ne znate kako će ljudi reagirati u takvim situacijama, ali Tom je pokazao nevjerojatnu snagu, strpljivost i bezgraničnu ljubav...".

image

Tom i Rita snimljeni 1997. na humanitarnoj večeri na kojoj su se prikupljali prilozi za programe istraživanje raka

/Shutterstock

Supružnici su potkraj 2019. zbog svojih zasluga ukazom tadašnjeg gračkog predsjednika Prokopisa Pavlopoulusa dobili grčko državljanstvo i putovnice.

image

S obitelji na otkrivanju zvijezde na hollywoodskom Pločniku slavnih

/Shutterstock
image
Alessandra G/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Alessandra G/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia
image

Tom i Rita 1999. na premijeri ‘Zelene milje‘

/Shutterstock
image

Rita Wilson na setu filma "Now And Then", koji je okupio brojna poznata lica: Gaby Hoffmann, Demi Moore, Thoru Birch, Melanie Griffith, Ashleigh Aston Moore, Rosie O‘Donnell, Christinu Ricci

New Line Cinema/Photo12 Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 17:44