StoryEditorOCM
Košarkanovi poraz narančastih

Zadar odmorio najboljeg igrača i rutinski svladao Šibenku. Mladi reprezentativac se vratio nakon teške ozljede

Piše Krešimir Gulin
17. prosinca 2023. - 19:51

Košarkaši Šibenke izgubili su i drugi dalmatinski derbi za redom. Nakon što su Narančaste na Baldekinu svladali Splićani, sada su to isto u svojoj dvorani na Višnjiku napravili i Zadrani.

Momčad trenera Damira Milačića nije uspjela ponoviti utakmicu iz prvog dijela sezone kada je držala u šahu favorizirani Zadar dve do posljednjih sekundi.

Ovaj put ekipa trenera Danijela Jusupa kudikamo lakše je stigla do bodova, a usput su odmorili i najboljeg igrača Luku Božića.

image
Jure Miskovic/Cropix

Šibenku je u prvoj četvrtiniu igri držao vrlo raspoloženi Amerikanac Foreman koji je brzo stigao do dvoznamenkastog broja koševa.

Međutim, s prijelaza iz prve u drugu dionicu igre Zadar je podigao agresivnost u obrani i ostavio Šibenčane pune četiri minute bez koša. U tom razdoblju domaćini su napravili seriju (12:0) i stigli do prvog osjetnijeg vodstva (36:20).

No, nisu Narančasti klonuli duhom. Poglavito na krilima dobrog Luke Skorića uspjeli su smanjiti prednost Zadrana na prihvatljivih (35:41).

image
Jure Miskovic/Cropix

Ali, Šibenka je imala previše izgubljenih lopti, čak 11 do poluvremena što je omogućilo Zadru nit lakih poena. Uz to, Milačićevi momci nisu imali rješenje za razigranog Ramljaka, koji im je ubacio 19 koševa do odlaska na veliki odmor na koji su domaćini otišli s više nego ugodnih plus 16 (54:38).

U drugom dijelu domaćinski su rutinski kontrolirali stvari na terenu. Brzo je uvidio i trener Šibenke da teško može odvesti utakmicu u vode neizvjesnosti, pa je domaraosvoje ponajbolje igrače Foremana i Skorića, a dao dosta minuta mladcima Brajkoviću i Škugoru.

Ipak, iz Zadra je stigla i jedna dobra vijest za Šibenku. Konačno je prve minute ove sezone upisao mladi reprezentativac Juraj Pleadin koji se oporavio od teške ozljede kuka.

image
Jure Miskovic/Cropix

Samo 20-ak sati nakon završetka utakmice u Zadru, Šibenku čeka novi ispit.

Naime, od ponedjeljka sudjeluju na trećem turniru ABA 2 lige čiji domaćin je Široki Brijeg. Ždrijeb je htio da Narančasti otvaraju ‘balon‘ protiv Cedevite Junior već prvog dana u 15 sati.

Drugu utakmicu u BiH, Šibenka će odigrati u četvrtak u 18 sati kada im je protivnik slovenski Šenčur.

Podsjetimo, Narančasti su jedina momčad koja još uvijek nema pobjedu u ABA 2 ligi.

image
Jure Miskovic/Cropix

Zadar- Šibenka 85:68 (27:20, 27:18, 11:14, 20:16)

ZADAR- Dvorana ‘Krešimir Ćosić‘. Gledatelja 600. Suci: Franko Gracin, Roko Hordov, Branimir Galić.

Zadar: Davis (3), Klarica (12), Vujačić (13), Žganec (9), Mazalin (3), Lakić (10), Jambrović (2), Drežnjak (8), Grbić, Božić, Ramljak (25).

Šibenka: Skorić (16), Hrštić (12), Bobek, Klarin (12), Pleadin, Howard (7), Foreman (15), Babić, Mandalinić, Perković (6), Škugor, Brajković.

image
Jure Miskovic/Cropix
03. svibanj 2024 05:22