StoryEditorOCM
Nogometspremaju tužbe

UEFA spremna na sve kako bi zaustavila Superligu. Hrvatska nogometna reprezentacija mogla bi se naći u velikom problemu

Piše šibenski.hr
19. travnja 2021. - 08:52

Ako europska nogometna Superliga i zaista krene od kolovoza ove godine u dosad poznatom formatu s 20 najjačih europskih klubova (12 + 3 + 5), hrvatska nogometna reprezentacija mogla bi se naći u velikom problemu.

U 12 klubova-osnivača novog natjecanja HR-nogomet ima sedam predstavnika, a to su: Mateo Kovačić (Chelsea), Ante Rebić (AC Milan), Ivan Perišić i Marcelo Brozović (Inter), Luka Modrić (Real) te Šime Vrsaljko i Ivo Grbić iz madridskog Atletica - pišu Sportske novosti.

U dosad imenovana tri kluba koja bi prema nekim saznanjima trebala dobiti pozivnicu za sudjelovanje u prvoj sezoni, Borussiji, minhenskom Bayernu i PSG-u nema naših igrača, no predstoji pitanje o preostaloj petorici sudionika. Sve će se znati kada se klubovi dogovore, pretpostavlja se tijekom ovoga tjedna, paralelno s UEFA-inim Izvršnim Odborom na kojem će biti predstavljena nova Liga prvaka koja bi trebala krenuti od 2024. godine.

UEFA je u nedjelju najavila masovne tužbe protiv onih klubova koji su u europskoj Superligi vidjeli svoj interes. Navodno, zabranit će se klubovima igrati u nacionalnim prvenstvima, ali njihovim igračima za reprezentacije. Na sve su iz UEFA-e spremni kako bi ovome, kako ga nazivaju, ciničnom projektu stali na kraj.

Iako su sudionici europske Superlige najavili da će vikendima igrati nacionalna prvenstva u svom uvodnom pismu, UEFA i FIFA ne gledaju blagonaklono prema tom novom natjecanju, a u danima koji dolaze tek ćemo vidjeti što će se događati. Sve je još uvijek u povojima, ali i vrlo, vrlo neizvjesno.

19. travanj 2024 23:32