StoryEditorOCM
OstaloBICIKLISTIČKI SPEKTAKL

U nedjelju na Prviću prava poslastica za ljubitelje brdskog biciklizma, organiziran je i prijevoz sa Srime

Piše Zdravko Pilić
3. ožujka 2023. - 11:50

Znate li što je XCO? Ako ne znate, krajnje je vrijeme da se informirate. Jer, riječ je o Cross Country utrci, u brdskom biciklizmu, koja se vozi ‘uzbrdo i nizbrdo‘ po raznim terenima. A onaj O znači da je riječ o olimpijskom formatu XC-a, kružnoj utrci, koja će se u nedjelju ujutro voziti po otoku Prviću.

Kreće se u 11,30 sati iz centra Šepurine pa se vozi šest kilometara kroz misto, kroz polja, preko brda, odnosno ‘baterije‘ i nazad. I tako tri kruga, što je ukupno 18 kilometara.

Nakon glavne utrke, u 13,30 sati slijedi dječja utrka.

Organizatori su Biciklsitički klub Top Sport iz Srime i BK Faust Vrančić iz Šibenika, a utrka je inače 8. kolo Zimske lige Dalmacije.

Riječ je zapravo o pravoj poslastici za sve ljubitelje brdskog biciklizma, a koliko je otok Prvić bajkovit i stvoren za XCO nije znao ni sam Marko Fržop dok nije s Markom Čobanovom trasirao stazu na Prviću.

- Čitav život živim na Srimi, ali i sam sam iznenađen koliko je naš Prvić atraktivan za biciklizam. Na otoku nema auta, nema puno ni traktora, a čitav je ispresijecan malim, uskim putićima kojima su otočani išli u polje. Ti su putići i danas dobro održavani, i dušu su dali za ‘trail‘ odnosno cross country biciklizam. A pogled na more, okoliš i panarama su fantastični. Bajka!‘ - kazao nam je Marko Fržop iz BK Top Sport Srima.

Za sve zaintersirane organiziran je prijevoz sa Srime, s mula ispred kafića Duje u 9 sati. Prijave i sve informacija mogu se dobiti na linku: https://www.stoperica.live/races/270

19. travanj 2024 13:41