StoryEditorOCM
ŠibenikGOVOREĆI OTVORENO

Kako su TEF i Banj ujedinili nekoć ljute političke protivnike: ‘Željko, pazi metak! Hvala, Franko!‘

Piše Zdravko Pilić
24. veljače 2023. - 11:15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koalicija HDZ-a i SDP-a u Vodicama već je notorna činjenica, ma koliko se mi pravili da je ne primjećujemo. Anti Cukrovu Destu priskočio je u pomoć Josip Zanze, omogućivši mu da rukom Marka Udovičića, jedinog vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću, izglasa proračun za 2023. godinu.

A da nije u pitanju bila slučajnost, nego da je riječ o zaokretu, pokazalo je to što je Udovičić u istom tonu nastavio i u ovoj godini. Pa je početkom godine opleo po Marku Jeliću, kojemu je poslao e-mail da u ambulanti u Vodicama ne radi klima, odnosno grijanje. I da se njegovi Vodičani smrzavaju. Župane, učinite nešto! I vi i Boris Magazin, ravnatelj Doma zdravlja, kojeg je Jelić instalirao.

Znači, nije Petrina jedini koji dere po Jeliću. Nego se, evo, sad i SDP distancira od njega. Da su odnosi u koaliciji na županijskoj razini bolji, ne bi SDP javno, demonstrativno prozivao svoje, osobito ne Magazina, koji je bio SDP-ov vijećnik u pretprošlome mandatu. Nego bi to riješili, jednostavno, u četiri oka, ili - mobitelom. Alo, Boris, popravi klimu.

Veliko preslagivanje

A da je u tijeku veliko preslagivanje, pokazuje i slučaj u Šibeniku, u kojem presicu skupa drže Željko Burić i Franko Vidović. U stilu “nas dva brata skupa ratujemo”. I s njima još kao treći brat - Hrvoje Zekanović.

Na braniku Banja i TEF-a. Afera “Pah” došla im je, kad bolje pogledaš, kao naručena. Zeki da se dade na važnosti i da obznani kako je TEF najveća investicija u HR, vrijedna milijardu. A on joj je na čelu! Franku da istakne kako je današnji uzlet Šibenika njegovo djelo. I da je preporod krenuo baš od plaže Banj i obnove Tvrđave svetog Mihovila. Za koju su tvrdili da je kulturocid, a danas je najveća kulturna atrakcija Hrvatske - dvaput nagrađivana - i najljepša otvorena pozornica Jadrana.

Pored njih dvojice gradonačelniku Buriću nije trebalo reći skoro pa ništa, nakon što je Franko kazao da su aferu izmislili oni kojima smeta rast Šibenika. I(li) oni koji bi jeftino kupili zemljište TEF-a, nakon što ga obezvrijede. U stilu: Što je više objeda i laži, Šibenik nam je miliji i draži. Ili, Željko, pazi metak! Hvala, Franko, ne bih ni ja bolje!

HDZ-u i Buriću nenadana je pomoć stigla i od Krešimira Šakića. Koji je iskoristio prigodu da pokaže da ni on nije baš bio niškoristi na čelu TEF-a. Nego da je tamo proveo sanaciju. Ako je zemljište i danas zagađeno, postavlja se pitanje što je on onda tamo radio. Prije nego je otišao u NP Krka. I sada, na čelu županijske Turističke zajednice. Gdje je došao prošlog rujna voljom župana Marka Jelića. Koji, za razliku od gradonačelnika Željka Burića, ima velikih problema ne samo sa SDP-om, nego i sa Stipom Petrinom i zasad ne zna kako ih riješiti. A računao se u miru pripremiti za nacionalne izbore.

Bit će stoga zanimljivo kad se Franko na novim lokalnim izborima u gradu Šibeniku kandidira za gradonačelnika. Jedini kojemu će sigurno uzeti glasove su oni od SDP-a i Tončija Restovića. Koji je za razliku od Zanze i Vidovića otišao na drugu stranu političke ulice. Onu lijevu, u smjeru Nove ljevice i Rade Borić, odnosno u smjeru ćaće Zorana Restovića.

03. svibanj 2024 17:37