StoryEditorOCM
Šibenikpotentan prostor

Lozovac će dobiti trg koji će nositi ime poginulog branitelja, poznata i budućnost nogometnog igrališta

Piše Šibenski.hr
9. studenog 2023. - 15:27

Nastavak uređenja okoliša uz nedavno izgrađeno i opremljeno dječje igralište u Lozovcu bila je tema današnjeg sastanka gradonačelnika Željka Burića i zamjenika Danijela Milete s predstavnicima Mjesnog odbora Lozovac, udrugama civilnog društva Titius i Krka nam je mati te Udrugom hrvatskih branitelja-dragovoljaca iz Domovinskog rata.

- Lozovac je vrlo potentan prostor gdje se intenzivno razvija ruralni turizam, svakako potaknut i blizinom Nacionalnog parka Krka koji je dodatni mamac za posjetitelje iz cijelog svijeta. Poštujemo vaše interese i prijedloge za poboljšanje infrastrukture i uopće kvalitete života mještana jer potrebe lokalnog stanovništva moraju biti prioritet“, istaknuo je gradonačelnik Burić.

Predsjednik Mjesnog obora Dino Slavica predstavio je inicijativu da se u mjestu, na lokaciji uz prostore tamošnje pošte i ambulante formira trg koji bi bio nazvan po Alenu Gulinu, poginulom branitelju iz Lozovca. Razgovaralo se i o modelima rješavanja ključnih točaka na tom području, a među najvažnijima su postavljanje rasvjete u Radničkom naselju Lozovac, uređenje lokalne prometnice u predjelu Gradina te gradnja čekaonice za autobus u Lozovcu.

Uređenje i korištenje nogometnog igrališta u Lozovcu, za koji je interes iskazao HNK Šibenik također je bila jedna od tema sastanka.

- U kontinuitetu nastojimo prihvaćati inicijative Mjesnih odbora, a osobito nas veseli kad vidimo da se institucije i udruge s nekog prostora zajednički bore za dobrobit svog mjesta. Vi najbolje znate i imate prioritet definirati kako će prostor kojim se služite izgledati“, poručio je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, uz postignuti dogovor da će Mjesni odbor kao sljedeći korak izraditi idejno rješenje uređenja lokalnog trga.

04. svibanj 2024 08:43