StoryEditorOCM
ŽupanijaJOLLYJEV SVEMIRSKI BROD

Ovdje će bogati dotaknuti nebo - Olympia Sky otvara se 7. srpnja

Piše Katarina Rudan
2. srpnja 2017. - 13:08


Prošlog vikenda u novi hotel "Olympia Sky" u Vodicama stigli su prvi gosti, njih 160 iz Njemačke i Austrije, a uskoro stižu i Englezi i Skandinavci. Riječ je o novom objektu u turističkom kompleksu "Olympia", koji se s pratećim sadržajima proteže na površini od 13.800 četvornih metara.

Kompleks je građen prema projektu zagrebačke projektantske tvrtke "Vulin i Ileković" koja obavlja i nadzor. Investitor je Hotel "Olympia" d.d. vlasnika Josipa Stojanovića Jollya, a izvođač radova splitska tvrtka "A3" d.o.o., koja je gradila i hotel "D-resort" u šibenskoj Mandalini.



Radovi su počeli u proljeće prošle godine, a ukupno ulaganje iznosi oko 172 milijuna kuna, za što su investitoru odobrena sredstva Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR). Kako doznajemo od direktora hotela Darka Bastića, uporabna dozvola je pribavljena, a objekt je dobio i privremeno rješenje kategorizacije na četiri zvjezdice, jer neke radove treba privesti kraju.

Povećanje kapaciteta

- Pri završetku smo svih radova na pratećim ugostiteljskim objektima koji će do kraja tjedna biti otvoreni, kao i bazen na devetom katu. U novom kompleksu su i dva otvorena bazena na kojima će radovi biti u potpunosti završeni do 7. srpnja, kad će se dogoditi i svečano otvaranje hotela - kaže Bastić.

Novi, samostalni objekt kaskadnog je oblika, ima 151 smještajnu jedinicu, a svojom kvadraturom, opremom i sadržajima napravljen je na razini pet zvjezdica. S obzirom na to da je hotel "Olympia" trenutno kategoriziran na četiri zvjezdice i taj će objekt, za sada, ostati u istoj kategoriji.



Na povećanje smještajnih kapaciteta i ovu veliku investiciju odlučili su se zbog činjenice što se zadnjih godina u "Olympiji" u sezoni tražio krevet više, a budući da u Vodicama nema dovoljno kvalitetnog hotelskog smještaja, bio je to signal da treba nešto poduzeti.

- To je jedan od razloga, a drugi je naša usmjerenost na kongresni turizam zbog kojeg smo otvoreni cijelu godinu. S obzirom na to da imamo veliku kongresnu dvoranu sa 600 mjesta, a "stari" hotel ima oko 500 kreveta, nismo mogli smjestiti sve sudionike velikih skupova, pa bi im smještaj nalazili u susjednim hotelima. S otvorenjem hotela "Sky" to možemo, jer je u njemu 300 osnovnih ležajeva i oko stotinu pomoćnih, pa od ove sezone raspolažemo s ukupno oko 900 ležajeva - navodi Bastić.

Kaskadna zgrada koja dominira panoramom Vodica ima deset etaža. Na rubnom dijelovima etaža je po osam apartmana, na devetoj poluotvoreni 35-metarski bazen, a na zadnjoj etaži sky restoran.

Ugovori s agencijama

Među smještajnim jedinicama je i šest soba posebno prilagođenih invalidnim osobama, četiri su konferencijske sale, caffe barovi i trgovine, te garaža s novim parkirnim mjestima.

Kompleks je energetski neovisan, koncipiran kao ekološki hotel i koristi sve mogućnosti prirodnih energenata, prije svega solara. Namijenjen je gostima dubljeg džepa, a ove će ih godine - uz tradicionalno Nijemce i Austrijance - sve više stizati iz skandinavskih zemalja i Engleske.



- Potpisali smo ugovore s agencijama koje nam dovode goste iz novih zemalja, pa će nam se u konačnici malo promijeniti i struktura gostiju. Inače, sezona je jako dobra i bukirani smo do kraja godine bolje nego lani. Pogotovu u rujnu, listopadu i studenome, tako da zaista očekujemo vrhunsku sezonu.

Podatak da smo do 25. lipnja ostvarili porast broja noćenja u odnosu na isto razdoblje lani za 24 posto, to potvrđuje. Naravno, odnosi se to na kapacitete "stare" Olympie, jer u hotel "Sky" gosti stižu prvu godinu pa ćemo tek dogodine moći raditi usporedbu - rekao je na kraju Bastić.
 


Za vrhunske uvijek ima mjesta

- U špici sezone do sada smo zapošljavali oko 200 radnika, a ove godine će ih biti stotinu više zbog novog hotela i objekata na plaži. Uvijek ima problema s osiguravanjem osoblja, bolje reći stručnog kadra. Već u siječnju smo počeli zapošljavati nove ljude koji su se, radeći u starom hotelu, pripremali za novi. Posložili smo se, ali kvalitetnog kadra - posebno kuhara i konobara - uvijek treba i ako nam dođe vrhunski kuhar ili konobar, odmah ćemo ga zaposliti - kaže Bastić.


MILIJUNI

Ukupno ulaganje iznosi oko 172 milijuna kuna, za što su investitoru odobrena sredstva Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR).

23. lipanj 2024 21:00