StoryEditorOCM
Receptiodlična ideja

Kremasto savršenstvo koje će sve zadiviti: dobili smo odličan recept za osobitu vrstu tiramisua, evo po čemu je poseban

Piše T. S. M.
17. ožujka 2024. - 10:15

Volite li kremaste kolače oko kojih nema pretjerano puno posla, imamo prijedlog koji će vam se svidjeti -  Giotto tiramisu.  Riječ Giotto u naslovu nije završila slučajno, kolač je nadahnut okusom istoimene slatke i hrskave mini-poslastice, a ista joj služi kao jedan od sastojaka i kao ukras.

Ovaj neodoljiv kolač napravit ćemo po receptu koji smo dobili od simpatične Lale, obožavateljice kuhanja i pečenja kolača iz Nevesinja, koju pratimo na odličnom Instagram profilu Miris dunja. Recept je predviđen za kalup dimenzija 26x17 centimetara, imate li veći, malo se pozabavite preračunavanjem...

image
Miris dunja

Giotto tiramisu

Sastojci:

3 omota piškota
300 ml mlijeka
100 ml cappuccina
0,5 ml krem ​​likera

Krema:

250 g mascarponea
500 ml vrhnja za šlag
2 vanilin šećera
5 žlica šećera u prahu (može i bez)
1 vrećica kremfixa

Preljev:

200 ml slatkog vrhnja
150 g čokolade

Dodatno:

2 pakiranja Giotta 

Priprema:

Sve sastojke za nadjev dobro umutite mikserom u čvrstu kremu. Jedno pakiranje Giotta nasjeckajte, drugo ostavite za ukras.

Sastavite u zdjelu mlijeko, capuccino i krem liker pa u njih umočite piškote te ih na uobičajeni način posložite u lim za pečenje.

Prvi red keksa premažite polovicom kreme. Pospite kremu uspitnjenim Giottom pa složite drugi red keksa, pa drugi red kreme.

U loncu zagrijte slatko vrhnje i u njemu otopite čokoladu. Ohladite i prelijte preko kolača, ukrasite preostalim Giottom pa ostavite u hladnjaku da se stegne

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. ožujak 2024 07:35