StoryEditorOCM
Savjetipali svaki put

Meso će postati mekano kao maslo i bit će predivno sočno uz malu pomoć sastojka koji sigurno već imate u hladnjaku

Piše Spiza SD
6. studenog 2023. - 07:10

Mučite li muku s meso koje je uvijek puno tvrđe nego što biste željeli, od pomoći bi vam mogao biti jedan zgodan mali trik za koji glavni sastojak već sigurno imate. Postupak je vrlo jednostavan i uvijek pali te jamči meso koje se topi u ustima od mekoće.

Sve što će vam trebati je jogurt, no isti će učinak imati i neki drugi fermentirani mliječni proizvod poput kefira ili kiselog mlijeka, a sve što trebate napraviti je obilato premazati meso i pustiti ga da odstoji neko vrijeme.

Želite li utjecati i na okus, jogurtu dodajte soli i začina, no ako mislite duže držati meso u ovoj smjesi preskočite sol da ne izvuče previše sokova. Želite li, pak, još jači učinak omekšavanja, meso izbockajte vilicom ili ga lagano zasijecite na par mjesta kako bi marinada od jogurta bolje prodrla u tkivo.

image
Shutterstock

Razlog zašto ovaj trik pali je u tome što mliječni proizvodi poput jogurta, mlaćenice ili kefira sadrže fosfatne spojeve koji mogu poboljšati teksturu mesa, a također sadrže i mliječnu kiselinu, koja je izvrstan omekšivač za različite vrste mesa. Velika prednost mliječnih proizvoda u odnosu na neke druge tvari koje se koriste u ovu svrhu je što neće pretjerano narušiti teksturu pa meso neće postati kašasto.

Bit će upravo onoliko mekano koliko treba da biste u njemu mogli uživati kako i zaslužujete.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 23:11