StoryEditorOCM
Obalakraj krim istrage

Nevjerojatan rasplet; s tri prsta u Kaštelima je provociralo dijete! Policija je sve prišila tati: ‘Nije ga nadzirao...‘

Piše Split SD
30. kolovoza 2024. - 19:05

Policija je nakon današnje snimke na kojoj se vidi kako iz vozila srpskih registracija kroz prozor netko pokazuje tri prsta dovršila istraživanje. Već su se oglasili da su pronašli vozilo sa snimke i utvrdili identitet osoba koje su se nalazile u vozilu - radilo se o dvije odrasle osobe i dvoje djece.

Svi su dovedeni u službene prostorije, a postupak je proveden uz sudjelovanje specijaliziranih policijskih službenika za mladež. 

Provokatora iz Srbije koji je s tri prsta uznemiravao Kaštelane policija uhvatila - usred Splita: ‘U autu su bili...‘

Kriminalističkim istraživanjejm je utvrđeno kako je danas oko 10:30 sati na području Grada Kaštela za vrijeme vožnje ruku kroz prozor pružilo dijete koje je bilo smješteno na stražnjem sjedištu u vozilu.

- S obzirom na činjenicu da dijete prema Kaznenom zakonu Republike Hrvatske (osoba do navršenih 14 godina)  nije kazneno odgovorno, prema djetetu se ne mogu pokrenuti kazneni i ili prekršajni postupci, već se postupa na temelju mjera za zaštitu prava i dobrobiti djeteta radi čega su obavljeni potrebni razgovori.

image
Privatni album

Međutim, provedenim postupkom utvrđeno je da je otac djeteta 33-godišnji državljanin Srbije ostvario obilježja prekršaja iz čl. 27 Zakona o  prekršajima protiv javnog reda i mira tako da je kao roditelj zanemario nadzor nad djetetom koje je uslijed nedostatka roditeljskog nadzora počinilo prekršaj opisan u članku 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Također, utvrđeno je da je 33-godišnji državljanin Srbije tijekom vožnje ostvario obilježja prekršaja iz čl. 46 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno nije se držao sredine obilježenog kolničkog traka. Strani državljanin je prekršajno sankcioniran nakon čega je pušten iz službenih prostorija i napustili su Republiku Hrvatsku.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. rujan 2024 11:23