StoryEditorOCM
ObalaRADNI VIKEND

U Trogiru usred noći uhićen vozač koji je nakupio 24 negativna boda. Završio je u zatvoru, ne gine mu ogromna globa

Piše Split SD
30. rujna 2024. - 19:47

U Trogiru su policijski službenici ovog vikenda imali pune ruke posla. U subotu oko 01.15 sati zaustavljeno je vozilo kojim je upravljao 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Utvrđeno je da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera upravljanja motornim vozilom B kategorije do ožujka 2025.godine. Na zahtjev policijskog službenika odbio se podvrgnuti ispitivanju prisutnosti opojnih droga u organizmu i za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas.

S obzirom na to da s radi o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja, uhićen je i doveden u službene prostorije. Nakon obrade odveden je na sud. U optužnom prijedlogu zatraženo je zadržavanje, izricanje ukupne kazne zatvora od 120 dana, novčana kazna od 130 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima svih kategorija u trajanju od 24 mjeseca. Sud ga je proglasio krivim, izrekao mu kaznu zatvora od 60 dana, novčanu kaznu i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima svih kategorija u trajanju od godine dana.

image
Tom Dubravec/Cropix

U nedjelju oko 4 i 30 sati policijski službenici Policijske postaje Trogir izdali su naredbu za zaustavljanje, ali vozač se oglušio na izdanu naredbu. Uskoro je zaustavljen. Utvrđeno je da vozilom upravlja 24-godišnjak za vrijeme dok mu je na snazi rješenje o nemogućnosti podnošenje zahtjeva za vozačku dozvolu do 23. kolovoza 2025. godine i da upravlja vozilom za vrijeme dok joj je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja "B" kategorijom do 18. svibnja 2025. godine.

Doveden je u službene prostorije i uhićen. Vozilo mu je privremeno oduzeto. S obzirom na to da se radi o recidivistu koji je do sada prikupio 24 negativna boda i u posljednje četiri godine 20 puta je prekršajno sankcioniran zbog prometnih prekršaja, odveden je na sud te je u optužnom prijedlogu zatraženo da mu se odredi zadržavanje, izrekne kazna zatvora i novčana kazna od 920 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom svih kategorija u trajanju od dvije godine. Sud mu je odredio zadržavanje u trajanju od 15 dana, nakon čega su ga policijski službenici predali u splitski zatvor. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2024 19:48