StoryEditorOCM
OtociPOSTAJE VOLONTERKA

Hvalevrijedan čin poznate dalmatinske političarke: ‘Dovoljna mi je saborska plaća, gradonačelničku darujem, evo kome‘

Piše Ivica Radić
28. svibnja 2024. - 15:19

Nakon što je izabrana za saborsku zastupnicu, Ivana Marković (SDP) nastavila je s obnašanjem svoje dužnosti gradonačelnice Supetra, ali se istodobno odrekla primanja koja joj pripadaju s osnova obnašanja te dužnosti.

Umjesto u vlastiti džep taj je novac do kraja mandata prva žena "glavnog grada Brača“ odlučila donirati odnosno pokloniti Narodnoj knjižnici u Supetru za uređenje i proširenje Dječjeg odjela.

- Odlučila sam dužnost gradonačelnice obnašati volonterski. Na to imam pravo na temelju Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. Saznala sam od ravnateljice Narodne knjižnice s problemima oko Dječjeg odjela i ni trenutka se nisam dvoumila već sam odlučila pomoći da se taj problem riješi.

U našoj sredini već se nekoliko godina uspješno provodi projekt pod nazivom  "Sretna djeca, sretan Grad-Supetar grad sretne djece“, a knjižnica i knjige su sastavni dio tog projekta - pojasnila je svoj hvale vrijedan čin gradonačelnica Marković.

image

S promocije u Narodnoj knjižnici Supetar

Narodna knjižnica Supetar

- A, što reći nego svaka čast našoj gradonačelnici i puno hvala na tom divnom potezu. Zaista smo sretni jer bi mogli do kraja godine proširiti Dječji odjel i uz to srediti omanje dvorište.

U Supetru raste broj djece i sve je više njih koja se služe uslugama naše knjižnice. Oni rado sa naših polica uzimaju knjiga za lektiru, ali i za čitanje. I taj trend treba nastaviti i podržati - zadovoljno je kazala Ivana Vukasović-Lončar, ravnateljica knjižnice koja po broju knjiga i članova ne prednjači samo na Braču već i na svekolikim hrvatskim otocima.

Po njezinim riječima, vrijednost radova za proširenje Dječjeg vrtića iznosi oko 18 tisuća eura i to će se pokriti novcem kojeg se gradonačelnica odrekla.

Inače, za Supetrane se može kazati da su pravi knjigoljubci. Svjedoče to podaci, svaki četvrti stanovnik je član knjižnice, a po glavi stanovnika dolazi 12 knjiga. Tu ljubav s uspjehom prenose na svoje najmlađe.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 12:28