StoryEditorOCM
SplitDRAMA NA BRDIMA

Na Bilicama završio splitski kuhar, poznat po biftecima u zlatu. Nakon svađe, krenuo je nožem na susjedina vrata

Piše Mario Matana
30. rujna 2024. - 13:20

Nije se baš dobro završila svađa sa susjedom za poznatog splitskog chefa, 41-godišnjeg Roka Puče: na koncu je završio u zatvoru na Bilicama zbog opasnosti od ponavljanja djela, iako nije ranije evidentiran kao počinitelj kaznenih djela.

A sve se odigravalo u zgradi u subotu na Brdima, gdje oboje stanuju. Susreli su se na ulici, riječ po riječ došlo je do svađe koja se nastavila u hodniku, kuhar se verbalno okomio na susjedu koja je pobjegla u svoj stan. Krenuo je za njom, ali je prethodno uzeo nož iz svog stana te je potom udarao po njenim vratima...

Tako je na koncu uhićen i prijavljen zbog prijetnji i oštećenja tuđe stvari, jer su ulazna vrata stana prilično oštećena.

Privedeni kuhar je inače već 25 godina u tom poslu, bio je glavni kuhar na kruzerima, a pravu slavu stekao je kao chef u Coccolu u Trogiru, gdje je svojim gostima nudio meso u – zlatu! Nije bilo dovoljno što su već same porcije wagyu steaka ekskluzivne, ne, posebnost je bila biftek omotan tankom folijom 24-karatnog zlata! I najskuplji argentinski ‘tomahawk steak‘ koji teži više od kilograma, prije tri godine je koštao tadašnjih 7.500 kuna. Danas, vjerojatno preko dvije tisuće eura... A čest gost je bio Alistair Overeem, svjetski poznat borac iz svijeta MMA.

Puče je bio među prvim kuharima iz Splita koji je nakon katastrofalnog potresa u Petrinji sudjelovao u organizaciji i otišao kuhati za ljude koji su tamo praktički ostali bez ičega, kao i po drugim humanitarnim akcijama.

Inače je poznati kuhar osumnjičen za prijetnje susjedi odnedavno preuzeo kaštelanski ugostiteljski objekt u kojeg je uložio prilične iznose kako bi podigao razinu usluge. Taj projekt, čini se, morat će malo na čekanje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2024 14:15