StoryEditorOCM
Splitjadni ljudi...

Ovo u Splitu još nismo vidjeli. Pogledajte gdje je taksist ostavio putnike, djelatnici sumnjaju: ‘Rade im to namjerno ‘

Piše P. K.
19. lipnja 2024. - 11:31

Čitateljica koja radi u Sjevernoj luci javila nam se i ispričala nam pomalo šokantnu priču. Kako kaže, svakodnevno tijekom radnog vremena svjedoči vrlo štetnoj praksi nekolicine taksista, koji turiste, umjesto da ih odvezu u trajektnu luku u centru grada, iskrcaju u Sjevernoj luci. Razlog je vjerojatno dodatni profit, i to traje već nekoliko godina...

- Poštovani, šaljem Vam ovaj mail u nadi da će Vas ova priča zainteresirati te da će javnost biti upoznata s ovim problemom. Naime, već godinama radim u Sjevernoj luci.

Kao što je većini stanovnika Splita poznato Sjeverna luka se nalazi u industrijskoj zoni i ona je namijenjena za rasute terete, promet kroz luku i oko nje je većinom kamionski. Već godinama  mi radnici pratimo situaciju u kojoj taksisti dovode turiste koji ne znaju da je ovo luka za rasute terete. Taksisti ih dovoze, ostavljaju ispred ulaza u luku, naplaćuju vožnju i odlaze, a turisti zatim shvaćaju da nisu ni blizu trajektne luke - počela je s pričom.

image

Turisti s bagajama čekaju trajekt koji neće dočekati, bar ne ovdje

Čitateljica/Slobodna Dalmacija

Prevareni turisti zatim opet moraju zvati taksi, ići doslovno na drugi kraj grada i ponovno plaćati vožnju. Čitateljica kaže da se prethodnih godina to događalo rijetko, ali je ove godine uzelo maha pa uoče i više od pet takvih slučajeva dnevno. 

- Prijašnjih godina radilo se o izoliranim slučajevima, no ove godine, dok sezona nije ni počela, mi svakodnevno imamo najmanje po pet situacija u jednoj smjeni. Naše mišljenje je da se to radi namjerno i planski, jer su turisti onda prisiljeni zvati drugi taksi i plaćati ponovno taksije - govori.

Osim što ovakva praksa nekolicine taksista narušava ugled destinacije i poštenih taksista, iskrcaj turista o industrijskoj zoni nije najsigurnija opcija jer tim područjem redovito cirkuliraju kamioni.

- Ostavljaju ih na pola ceste sa svom prtljagom u prometnoj infrastrukturi koja nije prilagođena za takve stvari. Najgore je tijekom ljetnih mjeseci kada im to naprave po najvećim vrućinama, ljudi se nemaju gdje maknuti.

Osim što je u najmanju ruku nemoralno i bezobrazno, jer su taksisti itekako svjesni da isti idu u trajektnu luku, a ne Sjevernu, sve je i opasno zbog velikog kamionskog prometa koji se redovito odvija. U privitku ću vam poslati fotografiju koju smo snimili danas. Nadamo se da će netko prepoznati važnost ovog problema, jer ovo baca ljagu na naš turizam i sve taksiste koji pošteno rade - zaključila je gospođa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2024 11:35