StoryEditorOCM
SplitKRAJ SEZONE ILI?

Pogledajte kako usred dana izgleda najpoznatija splitska šetnica! Ovakve prizore teško je zamisliti u ovo doba godine...

Piše Frano Kiso
30. kolovoza 2024. - 18:26

Ako ste jutros prođirali glavnom splitskom šetnicom moglo vam se učiniti da sanjate i da ste sigurno tu zalutali usred zime. Ipak, žestoke vrućine vas vraćaju u stvarnost i nameće pitanje zašto su štekati kafića potpuno - prazni.

Negdje oko 11 sati mogli ste na prste jedne ruke izbrojati kavopije koji su guštali na Rivi i ne, sigurno nije u pitanju manjak turista pošto je cijela gradska jezgra vrvjela od znatiželjnih gostiju. U Dioklecijanovim podrumima se niste mogli ni mimoići, Pjacom su kružile nanizane grupe s turističkim vodičima, a Peristil je bio kao mravinjak.

image
Frano Kiso

Također, sigurno bi im bilo komodnije sjediti ispod tende i hladiti se uz ventilator i piće s ledom, no turisti su ipak izabrali šetnju gradom i prženje na nemilosrdnom zvizdanu. Teško je zaključiti jesu li im cijene u centru grada postale previsoke zbog čega bojkotiraju ugostiteljske objekte ili su pak potpuno zaluđeni povijesnom baštinom pa nemaju kad ni sjesti.

Na domaće ne treba ni trošiti riječi; oni su ovog petka samo kupili ribu na peškariji i trkom se vratili natrag ispod klime.

image
Frano Kiso
image
Frano Kiso
image
Frano Kiso
image
Frano Kiso
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:59