StoryEditorOCM
SplitSEZONA 2021.

Splitski ugostitelj Ivo Vrdoljak: Smiješno mi je kad čujem kako se s ponosom broje ostvarena noćenja. Jedini kriterij uspješnosti jest onaj koliko nam je ostalo u blagajni!

27. kolovoza 2021. - 18:12

Kolovoz je pri kraju, no bez obzira što još nisu poznati svi relevantni ekonomski parametri što se turističke sezone tiče, jasno je da je osmi mjesec 2021. usporediv s istim razdobljem iz rekordne 2019. godine. U nekim ga je aspektima i nadmašio, prije svega kad je u pitanju rad restorana. 

- Kada se fokusiramo samo na srpanj, što se tiče turizma u dobrom smo stanju i indeks nam je blago iznad sto, što znači u prvih 28 dana srpnja turizam je 1,4 posto iznad, hoteli su sedam posto iznad, a restorani pet posto iznad u odnosu na 2019., dok su barovi 16 posto u minusu - izjavio je nedavno ministar financija Zdravko Marić.

Nedugo potom, objavljeno je da su u restoranima na Jadranu zabilježeni astronomski računi te da se struktura gostiju ovog ljeta očito promijenila. Stigli...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 18:21