StoryEditorOCM
Splitivica protiv ivice

LIVEPuljak napao HDZ-ovca: ‘Lažete. Vi kao pripadnik osuđene zločinačke organizacije nama govorite o zapošljavanju?!‘

Piše Mario Matana
23. rujna 2024. - 10:01

12:05

Pfuuu, završila su ‘vijećnička pitanja‘, zapravo poligon (uz časne izuzetke, no često konstruktivna pitanja vijećnika niti ne nađu put do javnosti) za političko razračunavanje.

Nastavila se tako sjednica izvješćem o stanju sigurnosti na području Grada Splita. Jedino izvješće koje nije izazvalo napade ad hominem, ne na ulici naime, nego u vijećnici...

Načelnik PU Marko Srdarević ‘ubio‘ je statistikom i brojkama, a ono najbitnije jest da postoji povećanje broja kaznenih djela u raznim vrstama kaznenih djela, ali kod težih kaznenih djela u padu – jedno je ubojstvo zabilježeno od početka godine, koje je odmah riješeno.

Ali generalno, ukupno, građani se mogu osjećati sigurno jer grad je – jako siguran, kao uostalom i cijela država!

Igor Stanišić (HGS) citirao je navode Puljka i Ivoševića od prije nekoliko mjeseci, u kojima optužuju policiju za ‘šurovanje‘ s lokalnim moćnicima, pa se zapitao odakle sada zadovoljstvo vladajućih s MUP-om...

- I tada i sada smo zadovoljni suradnjom s policijom, a pojedinačne slučajeve smo prijavili i radi se po tom pitanju – kratko je prokomentirao gradonačelnik.

image
Nikola Brboleža/Cropix

- Žao mi je što izvlačite pojedinačne slučajeve. Mi, kad je situacija dobra, nemamo potrebu izlaziti u medije. Ako smo jedan ili dva dana ili slučaja imali primjedbe, znači da ostatak vremena nemamo zamjerki. Iznimno smo zadovoljni radom policije, a načelnik nije političar pa ga ne dovodite u takvu situaciju, ne dovodite to u politički kontekst. Čak ni vama ne priliči - kazao je Ivošević.

- Mi izuzetnu pažnju ukazujemo na zakonitost postupanja naših službenika. Ove godine smo imali 54 pritužbe građana na postupanje i svaka se intervencija provjerava, uključujući i taj slučaj (poznati incident na terenu investitora na Gripama) koji ste spominjali. Toliko pritužbi od ukupno 19,900 intervencija - dodao je načelnik Srdarević.

11:50

Dio s vijećničkim pitanjima obilježio je i verbalni obračun između HDZ-ovaca i gradske vlasti, a više o tome pročitajte ovdje

10:25

Domagoj Bajić (HDZ) je zatražio objašnjenje od gradonačelnika zbog neuspjelog natječaja za uređenje sportskog centra na Brdima.

image

Domagoj Bajić

Nikola Brboleža/Cropix

Gradonačelnik Puljak je pitanje, zapravo cijeli set pitanja vezano za tu problematiku, shvatio ozbiljno. Nije patronizirao vijećniku, iako inače teško suspreže prezir prema pripadnicima HDZ-a. Ovaj put je rekao da je u pitanju ozbiljna problematika te da bi, zbog činjenice da procedura, pravilnik, nije usklađen s normama, sa Zakonom o javnoj nabavi, da "svi natječaji od samostalne Hrvatske naovamo trebali pasti".

Dodao je pojašnjenje i zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević kako će "ubuduće idejno rješenje morati biti jako blizu, gotovo identično izvedbenom", kako bi sve bilo legalno.

image
Nikola Brboleža/Cropix

Povela se i kratka rasprava o Marjanu, odnosno potencijalnoj kupnji zemljišta od strane grada, a što je pitao vijećnik Igor Stanišić (HGS).

- Za sada nema mogućnosti u tom smjeru jer još uvijek imate nesređenu situaciju, glasio je odgovor, "začinjen" Ivoševićevim tvrdnjama kako "trenutno postoje neki sanjari koji na svojim terenima u obuhvatu Marjana misle graditi kuće ili lokale pa onda postoji disproporcija njihovog vjerovanja koliko vrijedi i onog koliko stvarno vrijedi njihovo zemljište".

Ha-ha, evo došao je gradonačelnik Puljak na svoje! Tomislav Šuta je i formalizirao svoje negodovanje oko gradske kupnje/prodaje zemljišta pitanjem "priuštivo stanovanje", napao je gradsku vlast zbog lutanja po tom pitanju.

Što je naravno izazvalo reakciju gradonačelnika i zamjenika.

"Propali su vam svi projekti koje ste radili...", dovoljan je citat gradonačelnikova odgovora Šuti.

Pokeraškim rječnikom, platio je i podigao ulog Ivica Budimir, također HDZ-ovac, koji je prozvao aktualnu vlast za uhljebljivanje, a između ostalog je dodao i "samo se tu smijuljite, nemate pojma o ničemu".

image

Ivica Budimir 

Nikola Brboleža/Cropix

"Lažete, znate da lažete. Vi kao pripadnik osuđene zločinačke organizacije nama govorite o zapošljavanju?! Koncentrirajte se na Lećevicu..." - između ostalog se obrušio Puljak na Budimira, a Bojan Ivošević je pak napomenuo da je Split "grad oslobođen od vašeg parazitiranja".

Na volej je naletio i Igor Skoko, gradonačelnikov kadar, koji je podsjetio kako HDZ još nije platio Gradu Splitu dug za prostor kojeg je godinama koristila stranka.

image

Igor Skoko

Nikola Brboleža/Cropix

Šuta je zatražio pauzu, šokiran odgovorom i ponašanjem gradonačelnika prema vijećniku Budimiru.

Ukratko, krenulo je fino, kvalitetnim uvredama, triske se dijele šakom i kapom, a tako će se vjerojatno i nastaviti.

RANIJE

Krenula je još jedna sjednica splitskog Gradskog vijeća, očekivano, mini-presicom HDZ-a u kojoj su, pomalo nemaštovito i preuranjeno, ‘udarili‘ po "Čistoći". Ne toliko zbog toga što stanje čistoće u Splitu ne zaslužuje kvalitetnu kritiku, više zbog toga što je u Banovini sutra, u utorak, na programu tematska sjednica o "Čistoći" pa su tada mogli uputiti sve kritike i želje.

Ovako, zanimljivost koju je šef najveće splitske stranke Tomislav Šuta iznio medijima jest da su prikupili 18 potpisa čelnika kotara i mjesnih odbora za uručenje otkaza direktoru "Čistoće" Ivice Karoglanu. Plus je prozvao gradonačelnika Ivicu Puljka za nedosljednost oko kupovine, odnosno prodaje, gradskog zemljišta na kojem bi se trebali graditi priuštivi gradski stanovi...

image

Marijan Čelan, Tomislav Šuta i Ivica Budimir

Nikola Brboleža/Cropix

Minuticu kasnije sjednicu je najavio upravo Ivica Puljak pa smo ga priupitali o toj problematici sa zemljištem na Mejašima.

- HDZ kao HDZ, pričaju svašta, oni su opozicija i njihovo je da kritiziraju, ali neka nađu neku temu gdje je to opravdano. Ovako ispada da nas kritiziraju i kad gradimo gradske stanove i kad ih ne gradimo. Parcela na Mejašima u vlasništvu Grada je nešto manja od potrebne za gradnju pa idemo na okrupnjivanje, kupujemo susjedno zemljište koje je bilo na prodaju... - kratko je pojasnio gradonačelnik.

Potom su se svi preselili u vijećnicu, počela je sjednica, brzo je gradonačelnik Puljak krenuo s izvješćem, opisom stanja strateških projekata u gradu, od infrastrukturnih do investicijskih, to najviše voli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 12:19