StoryEditorOCM
Splitslavlje u splitu

Rođendanska fešta FESB-a; najbolji studenti dobili priznanja, prvi put dodijeljena nagrada nazvana po preminulom dekanu

Piše SPLIT SD
7. lipnja 2024. - 17:23

Svečano je bilo danas na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) u Splitu gdje je obilježena 64. godišnjica njegovog osnutka. 

Ovaj fakultet trenutno broji 254 stalno zaposlenih i okuplja eminentne stručnjake, kako u nastavi, tako i na znanstveno-istraživačkim projektima koji privlače sve veći broj studenata svake godine.

image
Jakov Prkić/Cropix

Na svečanosti su podijeljene dekanove nagrade najuspješnijim studentima Fakulteta za akademsku godinu 2023./2024. Dekanova nagrada je dodijeljena Roku Crnčeviću za najbolji uspjeh na Sveučilišnom prijediplomskom studiju Elektrotehnika i informacijska tehnologija, Kaji Kljakoviću Gašpiću za najbolji uspjeh na sveučilišnom prijediplomskom studiju Računarstvo, Nikolini Jurilj za najbolji uspjeh na sveučilišnom prijediplomskom studiju Strojarstvo, Arniru Novaku za najbolji uspjeh na sveučilišnom diplomskom studiju Elektrotehnika.

image

Nagrađeni student Luka Kranjc

Jakov Prkić/Cropix
image

Arnir Novak

Jakov Prkić/Cropix

Luki Kranjcu ide nagrada za najbolji uspjeh na sveučilišnom diplomskom studiju Komunikacijska i informacijska tehnologija, Mateju Vuki za najbolji uspjeh na sveučilišnom diplomskom studiju Računarstvo, Josipu Cikojeviću za najbolji uspjeh na sveučilišnom diplomskom studiju Strojarstvo, Ivanu Bekavcu za najbolji uspjeh na stručnom prijediplomskom studiju Elektrotehnika te Luki Smiljiću za najbolji uspjeh na stručnom prijediplomskom studiju Računarstvo. 

Također će se u spomen na prerano preminulog profesora i dekana Fakulteta po prvi put dodijeliti nagrada za najbolji diplomski rad ”Srdjan Podrug” obranjen u akademskoj godini 2022./2023. 

image

Prvi put je dodijeljena nagrada za najbolji studentski rad koja se zove po preminulom dekanu Srdjanu Podrugu. Nagrade studentima Dariju Vranješu i Ivi Vasiljeviću uručila je supruga preminulog Asja Podrug

Jakov Prkić/Cropix

Ovom nagradom se želi odati priznanje diplomiranim studentima Fakulteta koji su svojim diplomskim radovima unaprijedili nastavnu, znanstvenu i stručnu djelatnost Fakulteta te postigli izvrsnost koja je poticajna i inspirativna za druge studente.

Nagrade "Srdjan Podrug" po prvi put dodijeljene su Ivi Vasiljeviću za diplomski rad pod naslovom "Artificial intelligence-based control of autonomous vehicles in simulation" koji je izrađen pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Josipa Musića te Dariju Vranješu za diplomski rad pod naslovom "Akustični sporedno kanalni i ostali napadi na tipkovnicu korištenjem tehnika strojnog učenja" koji je izrađen pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Tonija Perkovića.

image
Jakov Prkić/Cropix

Podijeljene su i zahvalnice III. gimnaziji, Elektrotehničkoj školi, V. gimnaziji "Vladimir Nazor", IV. gimnaziji "Marko Marulić" te tvrtki "Ericsson Nikola Tesla".

Zahvalnice su primili i prof.emer. dr. sc. Željko Domazet, prof.emer. dr.sc. Željan Lozina, Ivica Penga, te prof.dr sc. Dražen Živković.

image

Željko Domazet

Jakov Prkić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 22:55