StoryEditorOCM
SplitTKO SE RUGA...

Splitski HDZ-ovac se narugao Ivoševiću zbog nathodnika: ‘4 mjeseca stoje tone čelike, ne mogu izdati dozvolu sami sebi‘

Piše SPLIT SD
16. kolovoza 2024. - 19:38

Već mjesecima nad Vukovarskom ulicom, točnije na međi između Mejaša i Dragovoda stoji samotni nathodnik koji nikako da profunkcionira i olakša život građanima koji svakodnevno moraju prelaziti preko četiri prometne trake da bi se domogli druge strane.

Iako je projekt tehnički gotov, još uvijek se čeka uporabna dozvola koja je zapravo interni protokol unutar Banovine. Na sve je to podsjetio potpredsjednik splitskog HDZ-a koji je u više navrata oko ovog pitanja ulazio u verbalne okršaje s dogradonačelnikom Bojanom Ivoševićem.

- Prije četiri mjeseca naš mi je dogradonačelnik poslao "znakovitu" poruku: Tko se ruga... Red je ponoviti mu: bravo, momci, čestitam! - piše sarkastično Ivica Budimir na svojoj Facebook stranici, uz kratak presjek događaja koji su doveli do današnjeg stanja.

image

Ivica Budimir, vijećnik HDZ-a

Vojko Bašić/Cropix

- Podsjećam kako su još 2021. godine, na početku mandata, i Puljak i Ivošević izbacili iz plana građenja projekt nathodnika u Vukovarskoj. Dvije godine poslije su se sjetili da bi ga ipak mogli graditi, jer nemaju što drugo, ali naravno sada po duplo višoj cijeni.

Realizacija objekta planirana je u 2023 godini, no produžena je u prvu polovicu 2024 godine. Nije nitko kriv. U ovom trenutku nad Vukovarskom stoje tone čelika i betona, neiskorištene već četiri mjeseca, valjda zbog uporabne dozvole koju trebaju sami sebi izdati. Tehnički pregled će brzo. Možda. Moramo se još malo strpjeti i vidjeti hoće li rampe za OSI i zaštitne mreža preko nathodnika biti nužne za izdavanje uporabne dozvole. Mislim, kad smo već kod ruganja... - navodi HDZ-ovac.

- Za dva tjedna započinje nova školska godina. Stotine djece će opet preko četverotračne opasne ceste. Nedavno sam čuo retoričko pitanje: Zašto se uopće baviti politikom u gradu koji bira Ivoševića za dogradonačelnika? Pa, dragi moji, evo razloga - zaključuje.

image
Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 12:07