StoryEditorOCM
Splitrecidivist

Splitski policajci zaustavili pijanog vozača i priveli ga dok dođe sebi. Nije ih prestao vrijeđati: ‘Bio je vulgaran‘

Piše SPLIT SD
16. rujna 2024. - 10:42

Policijski službenici su u nedjelju oko 2:45 sati u Splitu zaustavili 36 - godišnjaka za kojeg je utvrđeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1,75 promila, te da vozi prije stjecanja prava na upravljanje vozilom bilo koje kategorije. 

Također, uz sebe nije imao osobnu iskaznicu kao niti jedan drugi identifikacijski dokument na temelju kojeg bi se mogao utvrditi njegov identitet. Doveden je u službene prostorije da bude zadržan do otrježnjenja. No, tamo je neprestano na ružan i vulgaran način vrijeđao policijske službenike omalovažavajući ih.

- Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je uz prometne prekršaja ostvario obilježja i prekršaja iz čl.17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici. Nakon što se otrijeznio, prekršajno je obrađen i uz optužni prijedlog odveden na sud. Zatraženo je da mu se izrekne 30 dana zatvora, 5 tisuća eura novčane kazne i zaštitna mjera upravljanja vozilom u trajanju od devet mjeseci - naveli su iz PU splitsko-dalmatinske. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 10:45