StoryEditorOCM
ZagoraBRZA INTERVENCIJA

Splitski i makarski HGSS-ovci na strmovitom terenu spašavali djevojku zarobljenu u kanjonu Cetine: ‘Ima ozljedu...‘

Piše SPLIT SD
29. kolovoza 2024. - 19:47

Krška rijeka Cetina je zbog svog atraktivnog profila i okoliša čest odabir za ljubitelje ekstremnih sportovi, no oni mogu dovesti do opasnih posljedica. Srećom, tu su lokalni HGSS-ovci koji su danas poslijepodne uspješno spasili djevojku koja je skoro nastradala u blizini Zadvarja.

- Oko 13 sati ‘Stanica Makarska‘ zaprimila je dojavu o nesreći u kanjonu Cetine. Tijekom kanjoninga, jedna osoba zadobila je ozljedu noge te joj je trebalo pružiti pomoć.

Odmah po dojavi, na teren su se uputili spašavatelji HGSS-a Stanice Makarska. U tijeku akcije spašavateljima su se pridružili i članovi HGSS-a Stanica Split. Ukupno 12 članova, opremljeni specijalnim nosilima i medicinskom opremom, iz Zadvarja kroz zahtjevan teren, započinju spuštanje do unesrećene osobe - prepričali su na svojoj Facebook stranici.

image
Facebook/HGSS Stanica Makarska

Nakon dolaska na mjesto nesreće, spašavatelji su pristupili pružanju prve pomoći ozlijeđenoj osobi, a zahvaljujući stručnosti i brzini, unesrećena osoba je zbrinuta na licu mjesta i ubrzo prevezena do hitne medicinske pomoći.

- U 15.45 svi sudionici spašavanja uspješno su se vratili do Zadvarja, zaključivši još jednu uspješnu intervenciju - pohvalili su se uz zaključak da se nadaju da će ova nesreća poslužiti kao podsjetnik svima koji uživaju u avanturističkim aktivnostima kako uvijek treba biti oprezan i pripremljen.

image
Facebook/HGSS Stanica Makarska
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 10:41