StoryEditorOCM
ZagoraSKUP PROTIV POBAČAJA

U Imotskom održan četvrti po redu Hod za život pod geslom ‘Glas rođenih za život nerođenih‘

Piše Braco Ćosić
22. lipnja 2024. - 22:12

Pod geslom “Glas rođenih za život nerođenih” u Imotskom je u subotu u predvečernjim satima održan četvrti po redu Hod za život. Nešto više od tisuću Imoćana svih dobnih uzrasta, ponajviše onih mlađe populacije okupilo se na ulazu u Modro jezero, gdje su točno u 20 sati s transparentima krenuli ulicama Imotskog. Cijelim putem djelatnici Postaje granične policije Imotski regulirali su promet.

image
/Braco Ćosić
image
/Braco Ćosić

U povorci s državnim zastavama, većina njih u majicama s logom Hod za život Imotski, mogli su se vidjeti i cijele obitelji ne samo iz grada Imotskog,već i iz okolnih općina Imotske krajine. Dostojanstveno i mirno povorka je prošla glavnim imotskim ulicama prema svom cilju na središnjem imotskom trgu ispod starih skalina, gdje su održani prigodni govori potpore zabrani pobačaja, očuvanju života od samog začeća. Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj - nerođenu djecu bili su najčešći natpisi na brojnim transparentima.

image
/Braco Ćosić
image
/Braco Ćosić

Program na samom trgu otvoren je himnom Lijepa naša u izvođenju sestara Ramljak, a poticajem jednog od glavnih organizatora Hoda za život Stipa Čelana brojni Imoćani zajedno su zapjevali Rajska Djevo Kraljice Hrvata. Program s domoljubnim, ali i zabavnim pjesmama nastavljen je uz oduševljenje brojnih sudionika Hoda za život koji je, to se treba naglasiti, što organizacijski, što dostojanstvenošću, konačno i samim brojem sudionika, daleko nadmašio prethodna tri.

image
/Braco Ćosić
image
/Braco Ćosić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 22:13