StoryEditorOCM
Zagoraadrenalina ne manjka

Unatoč virusu i manjem broju turista, na Cetini je i dalje živo: ‘Ovdje se u par mjeseci zaradi za cijelu godinu, nema potrebe ići trbuhom za kruhom!‘

23. kolovoza 2020. - 14:14

Zadvarska je arija specifična, s malo soli od mora, sa svježinom obližnje Cetine, drčnom žestinom Zabiokovlja, pa nam točno nije jasno kako se domaći nisu sjetili pakirati je u bočice i prodavati kao likariju. Ali najposebniji zrak morate oćutjeti utorkom za vrijeme sajma, kada sve unaokolo, selo, svi zadvarski puti, već od četiri jutarnja sata urone u oblak pečenog. Zavonjaju na janjetinu i odojčiće s ražnja. Taj miris nadjača i onaj vjetra s kanjona rijeke, i friškine obližnjeg vodopada Gubavica. Jak je toliko da se ćuti i na zadvarskoj atrakciji, prekrasnom vidikovcu.

Ometa te dok radiš selfije, i guraš se s turistima, remeti ti misli na posao, mami te u napad u misto. Ali džaba se truditi, u osam sati u Zadvarju prazne sjedalice, unatoč koroni, nema, pečeno se troš...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2024 01:49