StoryEditorOCM
SplitROBOT TREXO

Iz udruge ‘Vjeruj i djeluj‘ pozivaju ljude dobre volje da se odazovu akciji: prikuplja se novac za nabavku robota za rehabilitaciju najmlađih

Piše Merien Ilić
21. listopada 2021. - 23:13

Iz udruge "Vjeruj i djeluj" pozivaju sve ljude dobre volje da se odazovu donatorskoj akciji "Vjeruj i djeluj za dječje korake" usmjerenu ka prikupljanju financijskih sredstava za nabavku dječjeg Trexo robota za vježbu simuliranja hodanja i rehabilitaciju najmlađih.

Predsjednik udruge Andrija Lipanović i njegova ekipa iz udruge pokrenuli su akciju u srpnju ove godine s ciljem kupnje rehabilitacijskog Trexo robota čija je cijena 40 tisuća dolara. Robot Trexo namijenjen je djeci s invaliditetom koja ne mogu samostalno hodati, od dvije godine pa naviše. Uz pomoć njega jača se muskulatura i pokretljivost zglobova, a pokazao se zahvalan kod djece s cerebralnom paralizom, kod ozlijeda leđne moždine, paraplegije, mišićne distrofije, Rettova sindroma i ostalih stanja koja smanjuju pokretljivost donjeg dijela tijela.

U udruzi je 40-ak članova, od kojih je njih desetak djece kojima će ovakva rehabilitacija zaista dobro doći. Kod dosadašnjih korisnika pokazali su se značajni rezultati, a s obzirom da je riječ o djeci priča dobiva dodatni prioritet jer se pomoću robota može puno raditi u pogledu njihove tjelesne pokretljivosti. Do kupnje Trexo robota za simuliranje i vježbu hodanja s djecom udruzi nedostaje 100 tisuća kuna.

- U donatorsku akciju su se uključili svi, od onih malih do onih velikih. Nama iznosi nisu važni koliko nam je važno da je svaka uplaćena kuna donirana od srca za dobrobit naše najranjivije skupine, dječice s invaliditetom. Važna nam je podrška što većeg kruga ljudi, kako bi uspjeli u naumu. Bez podrške javnosti smo ka jarbol bez vitra! - poručio je Lipanović.

Podaci za uplatu su:

"Vjerujte i djelujte za dječje korake"

IBAN HR 66 2340 0091 1110 4732 3, PBZ,

BIC, SWIFT CODE: PBZGHR2X

MODEL: HR00

poziv na broj je datum uplate, npr:

19102021

Opis plaćanja: donacija za dječje korake

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. ožujak 2023 06:40