StoryEditorOCM
Splitzar baš tamo?

Usred najvrućeg ljeta ‘srčani’ bolesnici splitskog KBC-a nemaju hlađenje. Obitelji nose ventilatore, a bolnica se pravda

Piše n.c.
23. kolovoza 2023. - 21:02

Nakon što nas je čitatelj upozorio da u splitskoj bolnici, na gastro i kardio odjelu, sustav za rashlađivanje nije u funkciji već tjednima, poslali smo upit KBC-u Split kako bismo doznali više o ovome.

Evo što su nam napisali:

- Zbog preopterećenosti sustava klimatizacije u čitavom Kliničkom bolničkom centru Split vezanih za ljetne vrućine, zaista se događaju povremeni prekidi u radu uređaja za rashlađivanje koje naša Služba za tehničke poslove nastoji otkloniti u što kraćem roku. Klima uređaji na Zavodu za gastroenterologiju na Firulama jutros su stavljene u funkciju, a u tijeku je popravak klima uređaja u Klinici za bolesti srca i krvnih žila na Križinama.

Dotad, kako saznajemo, obitelji pacijentima u sobe donose ventilatore. Međutim, ima i soba u kojima takvih pomagala - koja, na ovim temperaturama, život znače - nema.

image
Duje Klaric/Cropix

Naravno, kvarovi se svakome i svugdje znaju dogoditi te je donekle razumljivo da tako veliki pogon, na ekstremnim vrućinama, tu i tamo zna zakašljucati.

No, ipak je ovdje riječ o bolnici i to usred najvrućeg ljeta ikad. Barem tu kašljucanje ne bi smjelo trajati dugo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:06