StoryEditorOCM
Splitpresica na dračevcu

Splitske doktorice Marija Divić i Josipa Rodić prozivaju Splitsko-dalmatinsku županiju zbog manjka liječnika i specijalizacija: Ovdje je najgore stanje!

Piše Merien Ilić
26. svibnja 2021. - 15:03
Dr. Marija Divić, predsjednica Udruge zviždača i dr. Josipa Rodić, predsjednica Udruge ugovornih liječnikaDuje Klarić/Cropix

Predstavnici Hrvatske udruge ugovornih ordinacija održali su danas konferenciju za medije ispred Općinskog suda na Dračevcu kako bi upozorili na goruću problematiku medicinskih timova bez nositelja čime se smanjuje dostupnost i kvaliteta zdravstvene zaštite za građane.

Istaknuto je kako su županije i gradovi propustili priliku koju im je Ustav i Zakon o lokalnoj i regionalnoj upravi dao, a to je da su one odgovorne za organiziranje i sufinanciranje primarne zdravstvene zaštite. Posljedica svega toga je da iz godinu u godinu imamo manjak pedijatara, ginekologa, liječnika dentalne medicine i obiteljskih liječnika.

- Dakle, Županija odnosno Grad može odlučiti da mimo mreže koju propisuje Ministarstvo zdravstva zajedno s HZZO-om i Hrvatskom liječničkom ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:10