StoryEditorOCM
Domaći nogometTv prijenos

Ovo vam je jedina šansa, evo gdje i kada možete gledati novu Hrvatsku. Stadion je već danima rasprodan

Piše Sport SD
7. rujna 2024. - 17:22

U drugom susretu Lige nacija Hrvatska će u nedjelju navečer u Osijeku ugostiti reprezentaciju Poljske. Utakmica se igra s početkom u 20.45 sati.

Podsjetimo, u prvom susretu izabranici Zlatka Dalića u četvrtak su u Lisabonu poraženi od Portugala 1:2. Odigrali su "kockasti" tada korektnu, hrabru utakmicu, u novom sustavu s trojicom stopera u zadnjoj liniji (3-4-2-1). Ipak, nesiguran početak i neuigranost došli su na naplatu. Zaostatak od dva gola nakon prvih nešto više od pola sata igre nije bilo lako nadoknaditi. Zato su tri boda u Osijeku iznimno važna za ostanak u realnoj borbi za jedno od prva dva mjesta skupine koja vode u četvrtfinale, ali i izbjegavanje opasnosti od ispadanja u niži rang. Naime, u Ligu B ispast će automatski posljednja momčad skupine (uz nas su tu još Portugal, Poljska i Škotska). Trećeplasirani sastav svake od skupina će razigravati za ostanak.

image

Ivan perišić i izbornik Zlatko Dalić

Ante Čizmić/Cropix

Stadion u Osijeku je već nekoliko dana rasprodan. Nije vladala jagma za ulaznicama kao kada je lani na početku jeseni Hrvatska na Opus Areni igrala susret kvalifikacija za Euro protiv Turske, ali su sve karte ipak brzo planule. Očekuje se oko 12 tisuća gledatelja.

Dakle, jedina preostala realna nada za praćenje susreta ostaje televizijski prijenos. Baš kao i okršaj s Portugalom, i ovaj susret moći će se pratiti u izravnom prijenosu na programu Nove TV. Uvodna emisija s gostima u studiju krenut će već u 20 sati.

Hrvatska brani srebro s prošlog izdanja Lige nacija. U lipnju prošle godine je u polufinalu u Rotterdamu svladala domaćina završnog turnira Nizozemsku nakon produžetaka 4:2. Na istom stadionu, legendarnom De Kuipu, pred oko 35 tisuća hrvatskih navijača, u finalu je potom boljim izvođenjem jedanaesteraca bolja ipak bila Španjolska. Poslije 0:0 nakon 120 minuta igre bilo je 4:5 udarcima s bijele točke. Španjolska je ovog ljeta tom naslovu dodala i titulu europskog prvaka. U finalu Eura u Njemačkoj bolja je u Berlinu bila od Engleske 2:1.

Standings provided by Sofascore
image

Igor Matanović

Damir Krajač/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 17:23