StoryEditorOCM
HajdukNIJE MU LAKO

Durdov oduševio Carevića, a evo što je trener Šibenika odgovorio na pitanje ‘može li Hajduk biti prvak?‘

Piše Krešimir Milić
6. listopada 2024. - 21:05

Hajduk je na Poljudu slavio 4:0 protiv Šibenika. Poraz svoje momčadi prokomentirao je nekadašnji hajdukovac trener gostiju Mario Carević.

- Opet smo primili u početku gol, to nam se dogodilo u Rijeci i protiv Dinama, a onda nam se poremeti svaki plan igre. Hajduk je u ovom trenutku stvarno bolji i mi tome ne možemo parirati. Napravili smo samo tri faula, a kad si inferioran moraš nadoknaditi agresivnošću tu razliku.

Kako je moguće da ste ostali na tako malom broju prekršaja protiv Hajduka?

- Možda je ovo naša realnost. Mi imamo toliko mladih igrača koji igraju prvi, drugi put prvoligašku utakmicu. Bilo je nekoliko igrača koji su bili impresionirani ambijentom od početka. Jednostavno nam fali iskustva, posebno u zadnjoj liniji. Hajduku moraš ubijati ritam.

Može li Hajduk osvojiti naslov prvaka?

- Mislim da može. Bili su brzi u pasu, a ja sam mislio da ćemo moći malo prodisati, ali kad ti stanu na loptu. Ono... Livaja, Dajaku, Rakitić, Krovinović, jednostavno znaju odigrati na malom prostoru s loptom. Hajduk je baš bio dobar.

image

Mario Carević i Marko Livaja

Duje Klarić/Cropix

Koliko ste zadovoljni dosadašnji učinak vaše momčadi u prvenstvu?

- Možemo biti zadovoljni što se tiče bodova i učinka, ali zabrinut sam zbog zadnjih par utakmica. Nismo opasni po gol. Pokušavamo nešto promijeniti, a nama će svaki bod biti ok jer će nam svaka utakmica biti krvava. Znamo koji nam je glavni cilj, a to je ostati u ligi. Jednostavno moramo zaboraviti na Hajduk jer im mi sad ne možemo parirati.

Kako ste vidjeli Durdova?

- Mali je iznimno talentiran. Moja trojica igrača su bila blizu, bez bloka. Na to sam ljut. Durdov je jako talentiran i na dobrom putu da napravi veliku karijeru.

Hoće li vam pauza dobro doći?

- Odmorit ćemo dva dana, a onda ćemo sjesti i razmisliti kako dalje - zaključio je Carević. 

image

Mario Carević

Duje Klarić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 21:07