StoryEditorOCM
HajdukDruga strana

Proslavljeni hajdukovac ima sasvim drugačije mišljenje, a samo jednu stvar zamjera Kaliniću: ‘Sve je ovo beznačajno!‘

Piše Ivan Renić
11. rujna 2024. - 21:43

Uzdrmani su temelji kluba. Smjena Nikola Kalinića pokrenula je lavinu, a nakon njegovog obraćanja javnosti u Hajduku više ništa neće biti isto. Razočaran je hajdučki puk, o tome nema govora... No, situaciju je na potpuno drugačiji način prokomentirao Dragutin Ćelić, proslavljeni hajdukovac s 417 nastupa za Bijele.

- Otkaz Kaliniću, sva ova događanja... Sve je to beznačajno! Zašto? Ako se vratimo u prošlost na funkcijama u klubu su bili Jakobušić, Nikoličius, Branco, Huljaj... Kako su postavljeni, tako su i smijenjeni. I Kalinić je postavljen, nije izabran preko javnog natječaja. To je dokaz da klubom upravljaju oni koji poštuju propise kada im to odgovara, a kada ne, onda imenuju i odlučuju sami – priča Ćelić.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Prozvao je legendarni hajdukovac još jednog krivca za trenutno stanje u klubu.

- Svake godine prije Božića bude sjednica Gradskog vijeća na kojemu se izlažu izvještaji gradskih firmi, pa se gleda tko je kako poslovao, tko s dobiti, a tko s gubitkom. Pa tako dođe red i na Hajduka. Svi gradski vijećnici dignu ruku, zadovoljni su upravljanjem. Nebitno je njima što se događa na terenu, ima li rezultata ili nema, kakvo je zapravo stanje unutar kluba. Grad je većinski vlasnik i na taj način podržava cijeli ovaj cirkus koji se odvija. Samo neka ide kako ide, digne se ruka, klub postoji i nekako funkcionira i to je sve.

image
Tom Dubravec/Cropix

Kalinić je razbio ‘poljudsku omertu‘: istresao je prljavo rublje na vidjelo svima i podsjetio na neka druga vremena

Frfa Mužinić i Edo Pezzi prozvali krivca: Najodgovorniji je čovjek koji uopće nije iz Hajduka, ne može više šutjeti

Kalinić je okupio predstavnike medija kako bi iznio svoju stranu priče. Za Ćelića nije problem to, već tajming. Kalinić je odlučio otkriti karte do kraja tek nakon što je smijenjen.

- Svi podržavaju Nikolu, čitam komentare nakon pressice. U redu, ako prije tri mjeseca nije znao uvjete u kojima radi. Ali nakon mjesec dana sigurno je sve uvidio. Trebao je odmah izaći u javnost, dati ostavku i reći: hej, ja s ovim ljudima ne mogu raditi! Sad svi pričaju o tome kada je sve propalo. Opet kažem, on je imenovan na tu poziciju što znači da je za njega netko lobirao. Natječaj je trebao biti javan da se prijave kvalificirani ljudi za taj posao, pa neka onda biraju. On je bio čovjek Nadzornog odbora i to je znao.Ako ga je NO izabrao, to znači da ih nije bilo 10, a Kalinić je bio privilegiran – podvukao je Ćelić za kraj.

image
Božidar Vukičević/Cropix
image
HNK Hajduk Split
image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 21:44