StoryEditorOCM
Hajdukemotivna objava

Tragična smrt crnogorskog vratara potresla je i Lovru Kalinića: dijelili su svlačionicu, evo kako se oprostio od njega

Piše SPORT SD
15. lipnja 2024. - 15:32

Nogometni svijet jutros je potresla vijest o iznenadnoj smrti 26-godišnjeg crnogorskog vratara Matije Šarkića.

Čuvar mreže reprezentacije Crne Gore i engleskog drugoligaša Milwalla preminuo je jutros oko 6.30 sati u Budvi, a prema prvim informacijama riječ je o prirodnoj smrti. Šarkiću je navodno pozlilo u stanu, njegovi prijatelji su odmah pozvali hitnu pomoć, ali ga liječnici nisu uspjeli spasiti...

Mnogi koji su ga znali danas se opraštaju od njega putem društvenih mreža, a to je učinio i Hajdukov kapetan Lovre Kalinić. On je na svom Instagram profilu objavio fotografiju Šarkića i napisao "počivao u miru" uz emoji slomljena srca.

image
Screenshot/Instagram/Lovre Kalinić

Kalinić i Šarkić dijelili su svlačionicu u Aston Villi, a vratara Bijelih logično je pogodila vijest o smrti njegovog kolege koji je imao samo 26 godina.

Šarkić je prije samo desetak dana oduševio crnogorsku javnost sjajnim obranama na utakmici s Belgijom i bio je na dobrom putu na postane prvi vratar crnogorske reprezentacije, stoga je ova tragična priča još tužnija.

Šarkić je u svoj nogometni put počeo u Anderlechtu, a većinu karijere je branio za klubove s Otoka. Čuvao je mrežu Aston Ville, Wigana, Stratforda, Livingstona, Wolverhamptona i Birminghama, a od kolovoza prošle godine bio je član Millwalla, kluba koji je prošle sezone završio na 13. mjestu engleskog Championshipa (druge lige).

Šarkić je za reprezentaciju Crne Gore odigrao devet susreta, a debitirao je protiv Bjelorusije u prijateljskom susretu 2019. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 15:36