Kakva bi to subota bila bez finog deserta, pita se Zadranka s posebnim darom za fine zalogajčiće koju pratimo na Instagram profilu - @zalogajcic_hr i nudi nam apsolutno neodoljiv prijedlog: cheesecake s okusom popularnog čokoladnog slatkiša. Osim što ima aromu po čokoladi i pečenim lješnjacima, ovaj se cheesecake ne peče.
Nama se recept jako svidio i jedva ga čekamo isprobati!
Ferrero torta bez pečenja
Sastojci za podlogu:
250 g mljevenog keksa
150 ml mlijeka
100 g maslaca
150 g mljevenih prepečenih lješnjaka
Sastojci za kremu:
400 ml slatkog vrhnja
700 ml kiselog vrhnja
100 g šećera u prahu
150 g mliječne čokolade
150 g mljevenih prepečenih lješnjaka
250 g napolitanki s okusom lješnjaka
100 g čokolade za kuhanje
Sastojci za glazuru:
100 ml slatkog vrhnja
100 g čokolade za kuhanje
Okrugli kalup promjera 26 centimetara obložiti prozirnom folijom. Otopiti 100g maslaca i pustiti da se ohladi. U otopljeni maslac ubaciti prepečene lješnjake i dobro izmiješati. Zatim ubaciti kekse i izmiješati da se dobije fina, vlažna smjesa. Smjesu izliti u kalup pa je dobro izravnati i spremiti u hladnjak dok se izrađuje krema.
Za kremu u posudi za miksanje umutiti slatko vrhnje, a posebno pomiješati kiselo vrhnje i šećer u prahu pa spojiti sa tučenim slatkim vrhnjem i ručno izmiješati pjenjačom.
Na pari otopiti mliječnu čokoladu, malo ohladiti pa uliti u smjesu s vrhnjem. Ručno sjediniti pjenjačom.
Napolitanke natrgati u blender na manje komade pa ih samljeti i dodati kremi, zatim dodati mljevene lješnjake, pa sve promiješati.
Čokoladu za kuhanje otopiti na pari, te je također dodati u kremu te na kraju sve izmiksati da se dobro spoji i uliti na podlogu od keksa.
Napraviti glazuru od vrelog slatkog vrhnja i čokolade. Malo ohladiti pa pažljivo nanijeti preko kreme. Pustiti da se stisne u hladnjaku i ukrasiti po želji.
Pratite Stil i na Instagramu!