Kad je ovako vruće, nikome nije do teške spize. Malo kome se uopće kuha. Blago se onima koji u hladnjaku imaju ostatke od jučer jer to znači da mogu bez gotovo ikakvog truda, znojenja i gnjavaže složiti ukusan i primamljiv obrok.
Za recept koji vam donosimo trebat će vam ostatci pečene koke, a ako ih nemate, poslužit će bilo koje hladno pečeno meso. Nemate li ni to, morat ćete se ipak malo gnjaviti s pečenjem, osim ako vam je blizu trgovina u kojoj se prodaju gotovi obroci, a u ponudi je i pečena piletina.
Evo recepta, riječ je o klasiku, no u novoj interpretaciji.
Cezarova salata s avokadom
Sastojci (za 2 osobe):
- 1 zreli avokado
- 200 grama pilećih prsa
- 250 grama rukole
- 1 ljubičasti luk
- sjemenke crnog sezama
- 250 grama cherry rajčica
- 1 krastavac
Priprema:
Pileća prsa ispecite na gril tavi, prethodno ih marinirajte u limunovom soku i jogurtu.
Rukolu začinite maslinovim uljem i limunovim sokom, dodajte rajčice narezane na pola, krastavac i ljubičasti luk.
Avokado narežite na ploške i poslažite na vrh zdjele, dodajte narezana pileća prsa i sve začinite limunovim sokom.
Pospite sjemenkama crnog sezama.