StoryEditorOCM
Biznisodzvonilo nepravdi

Direktori i vlasnici poduzeća više neće biti dužnici drugog reda, za kredit im se neće u obzir uzimati samo minimalni prosjek plaće nego i drugi faktori

Piše PSD
12. rujna 2022. - 23:55
Direktori i vlasnici tvrtki do sada su bili ograničeni visinom neto plaće koju si isplaćuju. U konačnici to je za njih rezultiralo neatraktivnim uvjetima kredita (ilustracija)Jean-Sebastien Evrard/AFP

Brojne građane pri odobravanju kredita zakočila je bankarska procedura u vezi s visinom plaće, koja je često bila nedovoljna za bankarske standarde i procjenitelje rizika.

Međutim, može iznenaditi da se s takvim problemima često suočavaju direktori i vlasnici poduzeća čije plaće nisu dovoljno visoke da im se odobri traženi kredit.

Naime javna je tajna da oni sebi isplaćuju minimalne plaće kako bi platitli što manji porez i doprinose, a naplate se kroz dobit koja se oporezuje sa 10 posto. Međutim, bankarski kreditni službenici gledaju samo prosjek plaće te su direktori i vlasnici poduzeća ostajali bez kredita. A k tome imaju i prihode od iznajmljivanja nekretnina i neke druge. Što bi rekao Kalimero, prava pravcata nepravda.

Ali takvoj diskriminatornoj praksi prema najimu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 12:01