StoryEditorOCM
Crna kronikaza kaznu nespremni

Vozaču s naljepnicama ‘Za dom spremni‘ policija ispisala kaznu, ali onda se javio pravaški doajen: ‘Kaznite i mene!‘

Piše vijesti sd
26. kolovoza 2024. - 15:35

Policija je prije nekoliko dana u mjestu Krnjak zaustavila vozača te utvrdila da na vozilu ima tri naljepnice s oznakama HOS-a i natpisom ‘Za dom spremni’.

Kako je isticanje simbola koji narušavaju javni red i mir kažnjivo po zakonu, vozaču je izrečena kazna od 700 eura. U pitanju je najniža kazna za ovaj prekršaj jer Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira predviđa kaznu do 4.000 eura ili kaznu do 30 dana zatvora. Policija je i ranije iste natpise kažnjavala, kao i izvikivanje ‘Za dom spremni’, piše N1.

image

Ja ću sada obući majicu HOSa i idem na kavicu u lokalni kafić, možda naiđe policajac i ‘rebne‘ mi kaznu od 700€ kao Ratnom načelniku HOSa i brigadiru Hrvatske vojske, napisao je Anto Đapić o slučaju na Facebooku 

Paun Paunović/Cropix

Prekršajni nalog izdan ovom vozaču na svom profilu na Facebooku objavio je Anto Đapić koji proziva ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i policiju zbog kazne za isticanje naljepnice s imenom postrojbe koja je bila dio Hrvatske vojske te njihovog, kako piše, ratnog pozdrava.

Iz PU karlovačke za su potvrdili da je fotografija prekršajnog naloga autentična.

 “Izdali su ga policijski službenici Policijske postaje Slunj 23. kolovoza budući da su utvrdili da na javnom mjestu 62-godišnjak na osobnom vozilu ima istaknute tri naljepnice čime su smatrali da je počinio prekršaj iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

S obzirom na naknadno utvrđeno i činjenicu da isticanje navedenih natpisa ne čini obilježje spomenutog prekršaja, sporni nalog je rješenjem stavljen izvan snage.

Također obavještavamo kako se kriminalističko istraživanje temeljem prethodno zaprimljene prijave građanina nastavlja, u smislu utvrđivanja jesu li postojala ili još postoje druga obilježja na vozilu kojima bi se ostvarivali elementi prekršaja”, poručuju iz policije, piše N1.

image

Prometni policajci iz Slunja nisu prepoznali dvostruku konotaciju pozdrava (ilustracija)

Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 05:05