StoryEditorOCM
HrvatskaDAJ ŠTA DAŠ...

Kad smo sve stavili na vagu ispalo je da nam je najdraža bračka, ali najviše jedemo bugarsku janjetinu; Varate se i ako mislite da nam domaći pršuti i kobasice pretežno dolaze iz 'Vlaške'...

8. srpnja 2019. - 01:45

Friška vijest da se Hrvatskoj otvara ukrajinsko tržište za izvoz mesa zazvučala je optimistično, pogotovo kad se uzme u obzir da iz godine u godinu ne smanjujemo, već povećavamo količine uvoznog mesa na policama domaćih trgovina.

Lani smo tako uvezli 149.129 tona raznih vrsta mesa, što nas je koštalo 375,2 milijuna eura, a to je za čak pet milijuna eura više nego u 2017. godini. Među spomenutim količinama najviše je svinjetine; gotovo 90.000 tona, potom peradi (20.000 tona), svježe i smrznute govedine (22.000 tona), mesnih prerađevina (21.809 tona)...

Dakle, unatoč svim akcijama koje propagiraju domaći proizvod, činjenica jest da se uvoz mesa ne smanjuje. U Ministarstvu poljoprivrede, po sustavu polupune, a ne poluprazne čaše, navode kako uvoz stagnira, odnosno da je uspo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. studeni 2024 09:38