StoryEditorOCM
Hrvatska‘dokazana kvaliteta‘

Novi propisi za uzgajivače: U klaonicu - bez stresa. Ali to je samo jedan od uvjeta za dobivanje certifikata

Piše Stanislav Soldo
1. listopada 2023. - 21:36

Kakvo meso jedemo, junetinu, teletinu, govedinu, je li iz uvoza ili je proizvedeno na hrvatskim farmama? Na ta pitanja brojni hrvatski građani traže odgovore pogotovo nakon različitih situacija u kojima je otkrivena bakterija salmonela ili nešto drugo što ne odgovara mikrobiološkim kriterijima, zbog čega je meso bilo neupotrebljivo ili pak niže kvalitete.

Hrvatski proizvođači junetine udruženi u udrugu “Baby beef” ovih dana su dobili oznaku “Dokazana kvaliteta” pa bi potrošači u mesnicama i trgovačkim centrima uskoro mogli razlikovati domaću junetinu od one uvozne.

Naime, sama oznaka “Dokazana kvaliteta” ističe se na proizvodu, većim slovima i na uočljivu mjestu u glavnom vidnom polju i ne može biti manja od 3 centimetra, što kupcu jamči da će izabrati i pojesti mes...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 17:51