StoryEditorOCM
HrvatskaTO SU RADNICI

Ova vrijedna hrvatska obitelj nije se predala ni za vrijeme krize: i mlado i staro obrađuje vinograd, a vino prodaju u Zadru, Sukošanu, Viru i na - kućnom pragu!

Piše PSD
6. lipnja 2021. - 21:26

Svoju vinsku priču obitelj Hora započela je još 2000. godine sadnjom prvog vinograda od 3.000 trsova u Venju. Supružnici Martina i Damir nisu se nadali da će se Damirov san o vlastitom vinu i podrumu danas biti unosan obiteljski posao.

Na lokacijama Mačevo brdo, Venje i Zajčevac (Požeško-slavonska županija) imaju 2,5 hektara vinograda. Najviše graševine, čak 90 posto, a kako ne bi imali samo jednu vrstu, prije par godina odlučili su se i na proizvodnju crnog vina merlota, piše Agroklub.

Godišnje proizvedu 15.000 do 20.000 litara s otprilike dva vagona grožđa. Većinu vina plasiraju po mjestima oko Zadra, u Sukošane, Seline i Vir, a ostalo prodaju na kućnom pragu.

"Zapravo smo mislili ostati neka manja vinarija jer smo i suprug i ja bili u r...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2024 11:51