stdClass Object ( [id] => 1236379 [title] => Pretres radnog tjedna Silvane Uzinić: Navijači su sitna huliganska stoka, tu nema dileme za širu javnost. Ali zašto policija, ej policija!, krši zakon? [alias] => pretres-radnog-tjedna-silvane-uzinic-navijaci-su-sitna-huliganska-stoka-tu-nema-dileme-za-siru-javnost-ali-zasto-policija-ej-policija-krsi-zakon [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Ovog radnog tjedna raspravljali smo o policiji, ali samo zato što su neki građani medijima doturili snimku na kojoj su neoborivi dokazi njihove brutalnosti. Doznali smo i da su greškom pretukli jednog mladića. Iako godinama slušamo o mlaćenju migranata jer brojna su bila svjedočenja s granica o brutalnosti hrvatske policije, ali tek je jedna snimka, kao i nekidan u Splitu, uzdrmala duhove. Zašto interventni policajci nemaju kamere, pitali smo se ponovo ovih dana. Pa nemamo više ni Sisačku rafineriju zbog ulaska u Schengen, a kamoli male kamere! Doduše, imamo ih, eno ih u skladištima. I redovno se održavaju, valjda da ne bi zahrđale sve dok se jednog dana ljudska prava ipak, i to po nečijoj naredbi, ne počnu poštovat.

Došla nam je ovog tjedna predsjednica američkog kongresa Nancy Pelosi, a naš predsjednik je rekao da ona nije važna. Konačno od ovog tjedna više nije važan ni Vinko Zulim, dugododišnji šerif općinice Seget kraj Trogira. Cijena benzina išla je gore, lete američki vojni avioni iznad Dubrovnika, lete štuke, a sletjela su i četiri bivša ministra u jednom danu. Rejting HDZ-a, međutim, i dalje kruži nebom iznad svih ostalih stranaka, a opozicija nema protuzračnu obranu.

PONEDJELJAK: Zašto policija, ej policija!, krši zakon?

Navijači su sitna huliganska stoka, tu nema dileme za širu javnost. Ok, ako je to jasno, onda od njih možemo očekivat izgrede jer ponavljaju se posvuda po svijetu i nitko, čak ni željezna Margaret Thatcher nije ih eliminirala s ulica. Zato ajmo pričat o pravoj temi ovdje koja nadilazi pitanje navijača, a glasi: Zašto policija, ej policija!, krši zakon? Dakle, zabranjuje snimanje, puca nasumce po navijačima, puca u zrak usred grada i to, čuje se na jednoj od najnovijih snimki, više od tri metka.

U redu, trebaju su braniti od razularene mase. I ja bih, kakva sam, možda pucala. Ma sigurno bih izgubila živce i prvog uhvaćenog pretukla k’o magarca, ali ja nisam prošla treninge da unatoč svemu ostanem smirena. Najgore je šta dio mase pritom uzvikuje “Udri jače!”, “Bravo za policiju” i slično, a drugi dio poziva na odmazdu. U toj halabuci najmanje se čuju oni koji osuđuju nasilje i s jedne i s druge strane i pozivaju na diskusiju o promjeni u organizaciji i osiguranju sportskih događaja.

Policija naprosto mora imati više smisla za procjenu kriznih situacija, to je bilo jasno i nakon izgreda na Desincu. Pogriješili su i u Splitu, barem je iz njihova pojašnjenja to jasno. Izaći na teren radi buke navijača, koja bi se možda za koji sat stišala i nikomu ništa, čini se tanak razlog. Naročito zato što grad trpi buku razularenih turista cijelu sezonu. I sad zamislite kuda to ide kad zločesti komentatori tvrde da interventni policajci ovo ljeto nisu imali kad zavoditi red po gradu jer su radili po noćnim klubovima kao redari. Da se razumijemo, ja im to zbog one mizerne im plaće ne bih uopće zamjerila.

UTORAK: Mirna reintegracija? Dok se rat razbuktava?

Eno u Zagrebu je policija izvrsno očuvala red dok se održavala Krimska konferencija. Bilo im je prilično jednostavno doduše jer ispraznili su lijepo sav dio grada od prometa. Plenković se napuhao od sreće što smo baš mi ugostili sve europske parlamentarce plus predsjednicu američkog kongresa. Još jednom smo svi skupa osudili rusku agresiju na Ukrajinu i toliko tu ništa novoga nije bilo da je naš premijer morao izvući i tufinavu pomoć oko mirne reintegracije. A riječ mir se, kažu upućeniji u događaj, jedino tu i skrila. Kakva mirna reintegracija dok se rat razbuktava!

Nancy je ponovila koliko love Amerika šalje Ukrajini za oružje, ali za to vrijeme dio njene stranke se upravo protiv toga pobunio. Moguće je i da stvarno uskoro izgube izbore. I šta ćemo onda? Analitičari tvrde da bi dotok američkog oružja Zelenskom, barem u ovolikim količinama, mogao prestati. Svi imaju svojih problema s poskupljenjima, zimom i siromaštvom.

I sve mi se čini da bismo ovo lijepo i sunčano vrijeme morali iskoristiti na najbolji mogući način. Šetajmo, hvatajmo d vitamin, čuvajmo energiju, prozračimo kuće, trošimo struju noću... A evo nam i zabave, privelo Zulima! E taj se, brate, nakrkao pola milijuna naše love i skoro je neviđeno da je samo zbog toga dolijao. Koliko li njih samo troši budzašto iz zajedničke kese, čisto bi bilo nepravedno da samo jedan zbog toga plati. “Ne smatra se krivim. Osjeća se relativno dobro iako je inače čovjek s dosta bolesti”, rekao je njegov odvjetnik Nedjeljko Ivančević. Možda bi imao manje bolesti da je manje slasno jeo. Kao naši žilavi penzioneri. Koji još i vježbaju, pi.da im materina!

SRIJEDA: Stigla nova tura optužnica

Aha, evo još četvorica danas s optužnicama. Kažem vam, sunčano je i zabavno bilo ovog tjedna. Slušamo kako je stranački šef bio upoznat sa Zulimovim zulumom i pravi se da ga nema. Isto tako, za bivše ministre kaže kako više nisu u Vladi i kako nema ništa s njima. Boris Milošević je i dalje u Saboru, govore mu novinari, a on odgovara da pa šta, ima još takvih. Ladan k’o špricer. Ništa on nije kriv i gotovo. Ni što je Zulima, na nagovor Ante Sanadera, stavio na listu za izbore znajući da ima više desetaka prekršajnih prijava, ni što je birao korumpirane za ministre, ni što je većina od njih po optužnicama radila mimo zakona i prije i na tim pozicijama...

Na fejsbuk stranici Megatroll Split ovako su to sročili: “Je l’ ti stvarno misliš da itko viruje da nisi umišan u ovo? Misliš da nećeš završit kao ja?” pita ga Ćaća, a Plenki nervozno odgovara: “Pusti me! Pusti me!”

U svakoj pristojnoj zemlji premijer bi dao ostavku i to odavno, govore iz opozicije. Ali stvar je jednostavna, prvo, mi nismo takva zemlja, a drugo, u HDZ-u je malo pristojnih. Pa koga da šef korumpirane stranke stavi u Vladu? Koliko sigurnosnih provjera bi morali prolaziti stranački kadrovi? Još kad bi promijenio izborne jedinice, ajme, pa kako bi dobivali izbore!

ČETVRTAK: ‘Zdrav čovjek ima stotinu žena…’

Putin plaši svijet, ide neko opasno desetljeće, ništa neće biti kao što je bilo. Malo tko je skužio što želi reći. U nas je ministar Vili Beroš najavio desetljeće reforme zdravstva i malo tko misli da će se ona dogoditi. “Evolucija, a ne revolucija”, kaže ministar. Kazao je da ne zna hoće li biti ministar jer smatra da reforma svakog zdravstvenog sustava nije trka na sto metara, već štafetna utrka gdje jedan ministar predaje palicu drugome. Pa zašto su onda hadezevci vratili proces spajanja bolnica koji je započeo u doba SDP-ova Rajka Ostojića, to jest razdvajali ih nanovo da bi ih sad opet spajali. Je li to dokaz da stalno održavamo privid nekog rada, a zapravo ćorak. U mnogim kompanijama se stalno nešto kao reformira, sve neke novotarije uvode i sve više se udaljavaju od konkretnog posla. Istovremeno, neki radnici imaju ga sve više i više do neizdrživosti. Tako su već od prve kad je riječ o ovoj reformi obiteljski liječnici skužili da će im se navaliti na leđa i ovo i ono. A i do sada su najopterećeniji. “Zdrav čovjek ima stotinu žena…”, zabunio se Beroš na presici. “A bolestan samo jednu”, dodali bismo “ i to ženu koja mu je veza!”.

---

image
Joško Ponoš/cropix/Cropix
------
image
Duje Klarić/Cropix
---

Dobro, zato se šef HZZO-a, HDZ-ovac Lucian Vukelić nije zabunio. “Hrvati su bahati jer misle da je zdravstvo besplatno”, reče on. Vidi ti, vidi tog Vukelića! Ne misle Hrvati da je zdravstvo besplatno, nego misle da je loše i bijesni su na gospodu poput Luciana. Za kojeg smo, hvala kolegama, odmah čuli kako vozi bijesni mercedes, ima rolex i druge skupocjene satove, kako mu žena radi za državnu plaću, kako njegova iznosi bruto skoro 30 tisuća kuna... Spominje on rodbinu u Americi kako se mole sebi za zdravlje jer tamo im je liječenje skupo. Pa pričati to pred građanima je obični bahatluk! Ovdje pored svega što dajemo od plaće za zdravstvo, ionako umremo ako nemamo novca.

---

image
Joško Ponoš/Cropix
---

PETAK: Zna li iko u ovoj zemlji uzet ponuđenu lovu?

Uostalom, ne’š ti te Amerike. Pa tamo ni dućani ne rade nedjeljom, kazao nam je ministar, onaj Filipović. On je to vidio na svoje oči. Dok je čekao da pređe cestu, nasmijaše mu se odmah aludirajući na njegovu ispovijest kako je da ne bi kršio propise pa izgubio stipendiju “jednom 15-20 minuta stajao na semaforu, a nigdje nije bilo žive duše, dok se nije pojavio jedan čovjek i pritisnuo ono što mi danas imamo i upalilo se zeleno svjetlo”. Da, bojao se zakona. U Americi.

Ovaj tjedan smo čuli da opet nema ništa od obnove srušenih kuća u potresu jer nismo iskoristili lovu od EU-a. Ostala na računima zbog nesposobne birokracije i zamršene procedure. Kakva blamaža i sramota! Ljudi će treću zimu provesti u kontejnerima zbog nesposobnosti vladajućih.

”Kada bi se otvorila istraga o HEP-u, tri godine ne bismo imali ništa drugo za čitati po novinama”, rekao je bivši predsjednik Fonda za obnovu Damir Vanđelić. Jeste vi čuli to?

Dakle, nema te reforme koja će nas spasit. Osim, ako se na zabunimo kao i Beroš pa stvar ovako postavimo: Revolucija, a ne evolucija!

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Ajmo o pravoj temi [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => Ajmo o pravoj temi 2 0 8858 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-10-28 11:59:07 [created_by] => 3207 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-10-28 17:53:03 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-10-28 17:53:03 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 823 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Pretres radnog tjedna Silvane Uzinić: Navijači su sitna huliganska stoka, tu nema dileme za širu javnost. Ali zašto policija, ej policija!, krši zakon? [metakey] => pretres radnog tjedna [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/10\/28\/23665921.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/28\/23045204.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/28\/22332844.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/28\/23064320.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/28\/10909738.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/28\/1306565.jpg","\/images\/slike\/2022\/10\/28\/1306554.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Jakov Prki\u0107\/Cropix","Damir Kraja\u010d\/Cropix","Darko Tomas\/Pool\/Cropix\/Cropix","Jo\u0161ko Pono\u0161\/cropix\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko Pono\u0161\/Cropix","Jo\u0161ko Pono\u0161\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1265","hd_23665921_1920.jpg":"1920x1080","k_23665921_1280.jpg":"1280x1280","k_23665921_1024.jpg":"1024x1024","k_23665921_640.jpg":"640x640","k_23665921_480.jpg":"480x480","k_23665921_340.jpg":"340x340","k_23665921_220.jpg":"220x220","o_23665921_1280.jpg":"1280x843","o_23665921_1024.jpg":"1024x674","o_23665921_640.jpg":"640x421","o_23665921_480.jpg":"480x316","o_23665921_340.jpg":"340x224","o_23665921_220.jpg":"220x144","h_23665921_1280.jpg":"1280x854","h_23665921_1024.jpg":"1024x683","h_23665921_640.jpg":"640x427","h_23665921_480.jpg":"480x320","h_23665921_340.jpg":"340x227","h_23665921_220.jpg":"220x147","pp_23665921_1280.jpg":"1280x1628","pp_23665921_1024.jpg":"1024x1303","pp_23665921_640.jpg":"640x814","pp_23665921_480.jpg":"480x611","pp_23665921_340.jpg":"340x432","pp_23665921_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1306","hd_23045204_1920.jpg":"1920x1080","k_23045204_1280.jpg":"1280x1280","k_23045204_1024.jpg":"1024x1024","k_23045204_640.jpg":"640x640","k_23045204_480.jpg":"480x480","k_23045204_340.jpg":"340x340","k_23045204_220.jpg":"220x220","o_23045204_1280.jpg":"1280x870","o_23045204_1024.jpg":"1024x696","o_23045204_640.jpg":"640x435","o_23045204_480.jpg":"480x326","o_23045204_340.jpg":"340x231","o_23045204_220.jpg":"220x149","h_23045204_1280.jpg":"1280x854","h_23045204_1024.jpg":"1024x683","h_23045204_640.jpg":"640x427","h_23045204_480.jpg":"480x320","h_23045204_340.jpg":"340x227","h_23045204_220.jpg":"220x147","pp_23045204_1280.jpg":"1280x1628","pp_23045204_1024.jpg":"1024x1303","pp_23045204_640.jpg":"640x814","pp_23045204_480.jpg":"480x611","pp_23045204_340.jpg":"340x432","pp_23045204_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_22332844_1920.jpg":"1920x1080","k_22332844_1280.jpg":"1280x1280","k_22332844_1024.jpg":"1024x1024","k_22332844_640.jpg":"640x640","k_22332844_480.jpg":"480x480","k_22332844_340.jpg":"340x340","k_22332844_220.jpg":"220x220","o_22332844_1280.jpg":"1280x853","o_22332844_1024.jpg":"1024x682","o_22332844_640.jpg":"640x426","o_22332844_480.jpg":"480x320","o_22332844_340.jpg":"340x226","o_22332844_220.jpg":"220x146","h_22332844_1280.jpg":"1280x854","h_22332844_1024.jpg":"1024x683","h_22332844_640.jpg":"640x427","h_22332844_480.jpg":"480x320","h_22332844_340.jpg":"340x227","h_22332844_220.jpg":"220x147","pp_22332844_1280.jpg":"1280x1628","pp_22332844_1024.jpg":"1024x1303","pp_22332844_640.jpg":"640x814","pp_22332844_480.jpg":"480x611","pp_22332844_340.jpg":"340x432","pp_22332844_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1577x995","hd_23064320_1920.jpg":"1920x1080","k_23064320_1280.jpg":"1280x1280","k_23064320_1024.jpg":"1024x1024","k_23064320_640.jpg":"640x640","k_23064320_480.jpg":"480x480","k_23064320_340.jpg":"340x340","k_23064320_220.jpg":"220x220","o_23064320_1280.jpg":"1280x807","o_23064320_1024.jpg":"1024x646","o_23064320_640.jpg":"640x403","o_23064320_480.jpg":"480x302","o_23064320_340.jpg":"340x214","o_23064320_220.jpg":"220x138","h_23064320_1280.jpg":"1280x854","h_23064320_1024.jpg":"1024x683","h_23064320_640.jpg":"640x427","h_23064320_480.jpg":"480x320","h_23064320_340.jpg":"340x227","h_23064320_220.jpg":"220x147","pp_23064320_1280.jpg":"1280x1628","pp_23064320_1024.jpg":"1024x1303","pp_23064320_640.jpg":"640x814","pp_23064320_480.jpg":"480x611","pp_23064320_340.jpg":"340x432","pp_23064320_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1345","hd_10909738_1920.jpg":"1920x1080","k_10909738_1280.jpg":"1280x1280","k_10909738_1024.jpg":"1024x1024","k_10909738_640.jpg":"640x640","k_10909738_480.jpg":"480x480","k_10909738_340.jpg":"340x340","k_10909738_220.jpg":"220x220","o_10909738_1280.jpg":"1280x896","o_10909738_1024.jpg":"1024x717","o_10909738_640.jpg":"640x448","o_10909738_480.jpg":"480x336","o_10909738_340.jpg":"340x238","o_10909738_220.jpg":"220x154","h_10909738_1280.jpg":"1280x854","h_10909738_1024.jpg":"1024x683","h_10909738_640.jpg":"640x427","h_10909738_480.jpg":"480x320","h_10909738_340.jpg":"340x227","h_10909738_220.jpg":"220x147","pp_10909738_1280.jpg":"1280x1628","pp_10909738_1024.jpg":"1024x1303","pp_10909738_640.jpg":"640x814","pp_10909738_480.jpg":"480x611","pp_10909738_340.jpg":"340x432","pp_10909738_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1717x2500","hd_1306565_1920.jpg":"1920x1080","k_1306565_1280.jpg":"1280x1280","k_1306565_1024.jpg":"1024x1024","k_1306565_640.jpg":"640x640","k_1306565_480.jpg":"480x480","k_1306565_340.jpg":"340x340","k_1306565_220.jpg":"220x220","o_1306565_1280.jpg":"1280x1863","o_1306565_1024.jpg":"1024x1490","o_1306565_640.jpg":"640x931","o_1306565_480.jpg":"480x698","o_1306565_340.jpg":"340x495","o_1306565_220.jpg":"220x320","h_1306565_1280.jpg":"1280x854","h_1306565_1024.jpg":"1024x683","h_1306565_640.jpg":"640x427","h_1306565_480.jpg":"480x320","h_1306565_340.jpg":"340x227","h_1306565_220.jpg":"220x147","pp_1306565_1280.jpg":"1280x1628","pp_1306565_1024.jpg":"1024x1303","pp_1306565_640.jpg":"640x814","pp_1306565_480.jpg":"480x611","pp_1306565_340.jpg":"340x432","pp_1306565_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1172","hd_1306554_1920.jpg":"1920x1080","k_1306554_1280.jpg":"1280x1280","k_1306554_1024.jpg":"1024x1024","k_1306554_640.jpg":"640x640","k_1306554_480.jpg":"480x480","k_1306554_340.jpg":"340x340","k_1306554_220.jpg":"220x220","o_1306554_1280.jpg":"1280x781","o_1306554_1024.jpg":"1024x625","o_1306554_640.jpg":"640x390","o_1306554_480.jpg":"480x293","o_1306554_340.jpg":"340x207","o_1306554_220.jpg":"220x134","h_1306554_1280.jpg":"1280x854","h_1306554_1024.jpg":"1024x683","h_1306554_640.jpg":"640x427","h_1306554_480.jpg":"480x320","h_1306554_340.jpg":"340x227","h_1306554_220.jpg":"220x147","pp_1306554_1280.jpg":"1280x1628","pp_1306554_1024.jpg":"1024x1303","pp_1306554_640.jpg":"640x814","pp_1306554_480.jpg":"480x611","pp_1306554_340.jpg":"340x432","pp_1306554_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7577548 Threads: 6 Questions: 1546744184 Slow queries: 4710984 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111095409 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 46 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) ) [link] => /vijesti/hrvatska/pretres-radnog-tjedna-silvane-uzinic-navijaci-su-sitna-huliganska-stoka-tu-nema-dileme-za-siru-javnost-ali-zasto-policija-ej-policija-krsi-zakon-1236379 [printLink] => /vijesti/hrvatska/pretres-radnog-tjedna-silvane-uzinic-navijaci-su-sitna-huliganska-stoka-tu-nema-dileme-za-siru-javnost-ali-zasto-policija-ej-policija-krsi-zakon-1236379?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 645290 [name] => pretres radnog tjedna [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-07-30 19:37:31 [main_article_id] => 0 [alias] => pretres-radnog-tjedna [link] => /tag/pretres-radnog-tjedna ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Ajmo o pravoj temi [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Pretres radnog tjedna Silvane Uzinić: Navijači su sitna huliganska stoka, tu nema dileme za širu javnost. Ali zašto policija, ej policija!, krši zakon? [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3207 [name] => Silvana Uzinić [username] => silvana-uzini [email] => silvana-uzini@sd.hr [password] => $2y$10$CcO7xUq1RQQEHF5UqCp8SOJR.rJi2xMO.tm/Xj4o1wIaMUsJrIdVm [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/silvana-uzinic-3207 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1725 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/9be1318d2383fbc8c1da68499b260ce3?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/28/23665921.jpg [galleryCount] => 7 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Jakov Prkić/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/28/23665921.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/28/23045204.jpg [title] => Damir Krajač/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/28/22332844.jpg [title] => Darko Tomas/Pool/Cropix/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/28/23064320.jpg [title] => Joško Ponoš/cropix/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/28/10909738.jpg [title] => Duje Klarić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/28/1306565.jpg [title] => Joško Ponoš/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/10/28/1306554.jpg [title] => Joško Ponoš/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Ovog radnog tjedna raspravljali smo o policiji, ali samo zato što su neki građani medijima doturili snimku na kojoj su neoborivi dokazi njihove brutalnosti. Doznali smo i da su greškom pretukli jednog mladića. Iako godinama slušamo o mlaćenju migranata jer brojna su bila svjedočenja s granica o brutalnosti hrvatske policije, ali tek je jedna snimka, kao i nekidan u Splitu, uzdrmala duhove. Zašto interventni policajci nemaju kamere, pitali smo se ponovo ovih dana. Pa nemamo više ni Sisačku rafineriju zbog ulaska u Schengen, a kamoli male kamere! Doduše, imamo ih, eno ih u skladištima. I redovno se održavaju, valjda da ne bi zahrđale sve dok se jednog dana ljudska prava ipak, i to po nečijoj naredbi, ne počnu poštovat.

Došla nam je ovog tjedna predsjednica američkog kongresa Nancy Pelosi, a naš predsjednik je rekao da ona nije važna. Konačno od ovog tjedna više nije važan ni Vinko Zulim, dugododišnji šerif općinice Seget kraj Trogira. Cijena benzina išla je gore, lete američki vojni avioni iznad Dubrovnika, lete štuke, a sletjela su i četiri bivša ministra u jednom danu. Rejting HDZ-a, međutim, i dalje kruži nebom iznad svih ostalih stranaka, a opozicija nema protuzračnu obranu.

PONEDJELJAK: Zašto policija, ej policija!, krši zakon?

Navijači su sitna huliganska stoka, tu nema dileme za širu javnost. Ok, ako je to jasno, onda od njih možemo očekivat izgrede jer ponavljaju se posvuda po svijetu i nitko, čak ni željezna Margaret Thatcher nije ih eliminirala s ulica. Zato ajmo pričat o pravoj temi ovdje koja nadilazi pitanje navijača, a glasi: Zašto policija, ej policija!, krši zakon? Dakle, zabranjuje snimanje, puca nasumce po navijačima, puca u zrak usred grada i to, čuje se na jednoj od najnovijih snimki, više od tri metka.

U redu, trebaju su braniti od razularene mase. I ja bih, kakva sam, možda pucala. Ma sigurno bih izgubila živce i prvog uhvaćenog pretukla k’o magarca, ali ja nisam prošla treninge da unatoč svemu ostanem smirena. Najgore je šta dio mase pritom uzvikuje “Udri jače!”, “Bravo za policiju” i slično, a drugi dio poziva na odmazdu. U toj halabuci najmanje se čuju oni koji osuđuju nasilje i s jedne i s druge strane i pozivaju na diskusiju o promjeni u organizaciji i osiguranju sportskih događaja.

Policija naprosto mora imati više smisla za procjenu kriznih situacija, to je bilo jasno i nakon izgreda na Desincu. Pogriješili su i u Splitu, barem je iz njihova pojašnjenja to jasno. Izaći na teren radi buke navijača, koja bi se možda za koji sat stišala i nikomu ništa, čini se tanak razlog. Naročito zato što grad trpi buku razularenih turista cijelu sezonu. I sad zamislite kuda to ide kad zločesti komentatori tvrde da interventni policajci ovo ljeto nisu imali kad zavoditi red po gradu jer su radili po noćnim klubovima kao redari. Da se razumijemo, ja im to zbog one mizerne im plaće ne bih uopće zamjerila.

UTORAK: Mirna reintegracija? Dok se rat razbuktava?

Eno u Zagrebu je policija izvrsno očuvala red dok se održavala Krimska konferencija. Bilo im je prilično jednostavno doduše jer ispraznili su lijepo sav dio grada od prometa. Plenković se napuhao od sreće što smo baš mi ugostili sve europske parlamentarce plus predsjednicu američkog kongresa. Još jednom smo svi skupa osudili rusku agresiju na Ukrajinu i toliko tu ništa novoga nije bilo da je naš premijer morao izvući i tufinavu pomoć oko mirne reintegracije. A riječ mir se, kažu upućeniji u događaj, jedino tu i skrila. Kakva mirna reintegracija dok se rat razbuktava!

Nancy je ponovila koliko love Amerika šalje Ukrajini za oružje, ali za to vrijeme dio njene stranke se upravo protiv toga pobunio. Moguće je i da stvarno uskoro izgube izbore. I šta ćemo onda? Analitičari tvrde da bi dotok američkog oružja Zelenskom, barem u ovolikim količinama, mogao prestati. Svi imaju svojih problema s poskupljenjima, zimom i siromaštvom.

I sve mi se čini da bismo ovo lijepo i sunčano vrijeme morali iskoristiti na najbolji mogući način. Šetajmo, hvatajmo d vitamin, čuvajmo energiju, prozračimo kuće, trošimo struju noću... A evo nam i zabave, privelo Zulima! E taj se, brate, nakrkao pola milijuna naše love i skoro je neviđeno da je samo zbog toga dolijao. Koliko li njih samo troši budzašto iz zajedničke kese, čisto bi bilo nepravedno da samo jedan zbog toga plati. “Ne smatra se krivim. Osjeća se relativno dobro iako je inače čovjek s dosta bolesti”, rekao je njegov odvjetnik Nedjeljko Ivančević. Možda bi imao manje bolesti da je manje slasno jeo. Kao naši žilavi penzioneri. Koji još i vježbaju, pi.da im materina!

SRIJEDA: Stigla nova tura optužnica

Aha, evo još četvorica danas s optužnicama. Kažem vam, sunčano je i zabavno bilo ovog tjedna. Slušamo kako je stranački šef bio upoznat sa Zulimovim zulumom i pravi se da ga nema. Isto tako, za bivše ministre kaže kako više nisu u Vladi i kako nema ništa s njima. Boris Milošević je i dalje u Saboru, govore mu novinari, a on odgovara da pa šta, ima još takvih. Ladan k’o špricer. Ništa on nije kriv i gotovo. Ni što je Zulima, na nagovor Ante Sanadera, stavio na listu za izbore znajući da ima više desetaka prekršajnih prijava, ni što je birao korumpirane za ministre, ni što je većina od njih po optužnicama radila mimo zakona i prije i na tim pozicijama...

Na fejsbuk stranici Megatroll Split ovako su to sročili: “Je l’ ti stvarno misliš da itko viruje da nisi umišan u ovo? Misliš da nećeš završit kao ja?” pita ga Ćaća, a Plenki nervozno odgovara: “Pusti me! Pusti me!”

U svakoj pristojnoj zemlji premijer bi dao ostavku i to odavno, govore iz opozicije. Ali stvar je jednostavna, prvo, mi nismo takva zemlja, a drugo, u HDZ-u je malo pristojnih. Pa koga da šef korumpirane stranke stavi u Vladu? Koliko sigurnosnih provjera bi morali prolaziti stranački kadrovi? Još kad bi promijenio izborne jedinice, ajme, pa kako bi dobivali izbore!

ČETVRTAK: ‘Zdrav čovjek ima stotinu žena…’

Putin plaši svijet, ide neko opasno desetljeće, ništa neće biti kao što je bilo. Malo tko je skužio što želi reći. U nas je ministar Vili Beroš najavio desetljeće reforme zdravstva i malo tko misli da će se ona dogoditi. “Evolucija, a ne revolucija”, kaže ministar. Kazao je da ne zna hoće li biti ministar jer smatra da reforma svakog zdravstvenog sustava nije trka na sto metara, već štafetna utrka gdje jedan ministar predaje palicu drugome. Pa zašto su onda hadezevci vratili proces spajanja bolnica koji je započeo u doba SDP-ova Rajka Ostojića, to jest razdvajali ih nanovo da bi ih sad opet spajali. Je li to dokaz da stalno održavamo privid nekog rada, a zapravo ćorak. U mnogim kompanijama se stalno nešto kao reformira, sve neke novotarije uvode i sve više se udaljavaju od konkretnog posla. Istovremeno, neki radnici imaju ga sve više i više do neizdrživosti. Tako su već od prve kad je riječ o ovoj reformi obiteljski liječnici skužili da će im se navaliti na leđa i ovo i ono. A i do sada su najopterećeniji. “Zdrav čovjek ima stotinu žena…”, zabunio se Beroš na presici. “A bolestan samo jednu”, dodali bismo “ i to ženu koja mu je veza!”.

---

image
Joško Ponoš/cropix/Cropix
------
image
Duje Klarić/Cropix
---

Dobro, zato se šef HZZO-a, HDZ-ovac Lucian Vukelić nije zabunio. “Hrvati su bahati jer misle da je zdravstvo besplatno”, reče on. Vidi ti, vidi tog Vukelića! Ne misle Hrvati da je zdravstvo besplatno, nego misle da je loše i bijesni su na gospodu poput Luciana. Za kojeg smo, hvala kolegama, odmah čuli kako vozi bijesni mercedes, ima rolex i druge skupocjene satove, kako mu žena radi za državnu plaću, kako njegova iznosi bruto skoro 30 tisuća kuna... Spominje on rodbinu u Americi kako se mole sebi za zdravlje jer tamo im je liječenje skupo. Pa pričati to pred građanima je obični bahatluk! Ovdje pored svega što dajemo od plaće za zdravstvo, ionako umremo ako nemamo novca.

---

image
Joško Ponoš/Cropix
---

PETAK: Zna li iko u ovoj zemlji uzet ponuđenu lovu?

Uostalom, ne’š ti te Amerike. Pa tamo ni dućani ne rade nedjeljom, kazao nam je ministar, onaj Filipović. On je to vidio na svoje oči. Dok je čekao da pređe cestu, nasmijaše mu se odmah aludirajući na njegovu ispovijest kako je da ne bi kršio propise pa izgubio stipendiju “jednom 15-20 minuta stajao na semaforu, a nigdje nije bilo žive duše, dok se nije pojavio jedan čovjek i pritisnuo ono što mi danas imamo i upalilo se zeleno svjetlo”. Da, bojao se zakona. U Americi.

Ovaj tjedan smo čuli da opet nema ništa od obnove srušenih kuća u potresu jer nismo iskoristili lovu od EU-a. Ostala na računima zbog nesposobne birokracije i zamršene procedure. Kakva blamaža i sramota! Ljudi će treću zimu provesti u kontejnerima zbog nesposobnosti vladajućih.

”Kada bi se otvorila istraga o HEP-u, tri godine ne bismo imali ništa drugo za čitati po novinama”, rekao je bivši predsjednik Fonda za obnovu Damir Vanđelić. Jeste vi čuli to?

Dakle, nema te reforme koja će nas spasit. Osim, ako se na zabunimo kao i Beroš pa stvar ovako postavimo: Revolucija, a ne evolucija!

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Jakov Prkić/Cropix Damir Krajač/Cropix Darko Tomas/Pool/Cropix/Cropix Joško Ponoš/cropix/Cropix Duje Klarić/Cropix Joško Ponoš/Cropix Joško Ponoš/Cropix
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/pretres-radnog-tjedna-silvane-uzinic-navijaci-su-sitna-huliganska-stoka-tu-nema-dileme-za-siru-javnost-ali-zasto-policija-ej-policija-krsi-zakon-1236379 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=9aeb448f1eb49a65855b0f7cd8917eddff103be0 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Pretres+radnog+tjedna+Silvane+Uzini%C4%87%3A+Navija%C4%8Di+su+sitna+huliganska+stoka%2C+tu+nema+dileme+za+%C5%A1iru+javnost.+Ali+za%C5%A1to+policija%2C+ej+policija%21%2C+kr%C5%A1i+zakon%3F&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fpretres-radnog-tjedna-silvane-uzinic-navijaci-su-sitna-huliganska-stoka-tu-nema-dileme-za-siru-javnost-ali-zasto-policija-ej-policija-krsi-zakon-1236379 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fpretres-radnog-tjedna-silvane-uzinic-navijaci-su-sitna-huliganska-stoka-tu-nema-dileme-za-siru-javnost-ali-zasto-policija-ej-policija-krsi-zakon-1236379 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Ajmo o pravoj temi [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
HrvatskaAjmo o pravoj temi

Pretres radnog tjedna Silvane Uzinić: Navijači su sitna huliganska stoka, tu nema dileme za širu javnost. Ali zašto policija, ej policija!, krši zakon?

28. listopada 2022. - 19:53

Ovog radnog tjedna raspravljali smo o policiji, ali samo zato što su neki građani medijima doturili snimku na kojoj su neoborivi dokazi njihove brutalnosti. Doznali smo i da su greškom pretukli jednog mladića. Iako godinama slušamo o mlaćenju migranata jer brojna su bila svjedočenja s granica o brutalnosti hrvatske policije, ali tek je jedna snimka, kao i nekidan u Splitu, uzdrmala duhove. Zašto interventni policajci nemaju kamere, pitali smo se ponovo ovih dana. Pa nemamo više ni Sisačku rafineriju zbog ulaska u Schengen, a kamoli male kamere! Doduše, imamo ih, eno ih u skladištima. I redovno se održavaju, valjda da ne bi zahrđale sve dok se jednog dana ljudska prava ipak, i to po nečijoj naredbi, ne počnu poštovat.

Došla nam je ovog tjedna predsjednica američkog kongre...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 02:08