StoryEditorOCM
Regijajedva smogao snage

Dino je u poplavi izgubio trudnu suprugu, njihova kćerkica bila je na metar od majke: ‘Sve je vidjela...‘

Piše Vijesti SD
7. listopada 2024. - 18:10

Područje Jablanice, Fojnice, Kiseljaka, Kreševa i Konjica pogodile su nezapamćene poplave, a u njima je više od 20 ljudi izgubilo živote, dok se za nekima još uvijek traga, piše Dnevni avaz.

Mnogo je unesrećenih, a tragedija je pogodila i obitelj Dine Begića kojem je u poplavama poginula supruga. Potresen, ipak je smogao snage i za spomenuti medij ispričao što se dogodilo kobne noći.

- Otac i ja smo oko ponoći krenuli očistiti područje kako nam kuća ne bi poplavila jer se inače pri jačoj kiši stvore potoci. Borili smo se sat-dva i potom ušli u kuću, pojasnio je Begić.

 

image

Jablanica

Antonio Balić/Cropix

Unutra su ušli jer se kiša smanjila, ali su ponovno izašli čistiti.

- Na trenutke sam čuo kako udari neko veliko kamenje, što li već. Rekao sam ocu da se sklonimo ispod velike garaže, neka žena i kći budu u kući, mislio sam da im tamo neće ništa biti, kazao je Begić.

Nestalo je struje, navodi, stupovi su padali, sve okolo je padalo i rekao je ocu da je gotovo.

- Ne znam eto, nisam ih ni vidio kada su istrčale, međutim, ona je uzela dijete i pokušala pobjeći. Stablo je palo na nju i prignječilo je. Kćerkica se spasila, a kako, to samo dragi Bog zna, ispričao je Begić.

Njegova supruga Ajla (28) bila je trudna i u prosincu su trebali dobiti još jednu djevojčicu.

- Ona je dobro, valjda. Sve se dogodilo na metar od nje, sve je vidjela. Ne pita nas ništa, zna što je bilo, ali ne pita, zaključio je Begić za Dnevni avaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2024 18:12