StoryEditorOCM
SvijetHOROR

Ekstremist pokušao napasti policajce u Njemačkoj. Uzvikivao ‘Allahu Akbar‘. Pronašli simbole Islamske Države

Piše Vijesti SD
6. rujna 2024. - 18:13

Muškarac naoružan mačetom savladan je i uhićen nakon što je prijetio da će ubiti policajce u policijskoj postaji u zapadnoj Njemačkoj u petak rano ujutro prenosi Associated Press. Istražitelji vjeruju da je imao islamski ekstremistički motiv.

Albanski državljanin (29) stigao je u policijsku postaju u malom gradu Linz am Rhein, između Koblenza i Bonna, oko 2:40 ujutro. Prema navodima tužitelja, više je puta uzvikivao "Allahu Akbar" — "Bog je velik" na arapskom — te izjavio da želi ubiti policajce.

Policajci koji su bili na straži zaključali su vrata policijske postaje i ulaz u unutarnje dvorište. Osumnjičeni je pokušao, ali nije uspio provaliti, navodi se u priopćenju tužiteljstva. Na mjesto događaja pozvane su specijalne snage koje su ga savladale elektrošokerom.

Istražitelji koji su pretražili stan osumnjičenog pronašli su zastavu Islamske Države nacrtanu na zidu. Incident u Koblenzu slijedi nakon napada nožem 23. kolovoza u zapadnom gradu Solingenu, gdje je osumnjičeni ekstremist iz Sirije optužen za ubojstvo troje ljudi. Muškarac ubijen u pucnjavi s policajcima u blizini izraelskog konzulata u Münchenu u četvrtak također je osumnjičen da je bio radikaliziran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 18:16