StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: OKUPILI SE LOVCI „DIANE“

Ervin Mrkić Pestić: Idemo u hajke na lisice i čagljeve, tko se ne odazove bit će kažnjen!

Piše B.Božić
29. prosinca 2017. - 18:59
Diana 375

Jedna od najstarijih lovačkih udruga na zadarskom području „Diana-Božica lova“, čije je vodstvo zajedno sa članovima lovcima, njih preko 550, u listopadu obilježilo 110 godina postojanja i uspješnog rada, održala je redovnu godišnju skupštinu. Njome je, uz pripomoć dopredsjednika Vitomira Čakaruna i tajnika Ivana Posaveca, rukovodio predsjednik Ervin Mrkić Pestić.

- Tijekom naredne godine poradit ćemo na unosu nove divljači u naša lovišta, i to 120 grla divljeg zeca te ostale pernate divljači. Hajke na predatore lisice, čagljeve i tome slično naša su trajna zadaća i njih ćemo provoditi u uobičajeno zimsko vrijeme. Onaj tko se ne odazove morat će društvu podmiriti 100 kuna po hajci. Provodit ćemo razne radove u lovištima, a svaki lovac će morati sudjelovati u izradi hranilišta, pojilišta, oranju i zasijavanju remize, čuvanju i ophodnji lovišta, prebrojavanju divljači i tome slično - rekao je predsjednik Mrkić-Pestić te nastavio:

- Nastojat ćemo još dodatno razvijati suradnju i dobre prijateljske odnose sa susjednim lovačkim udrugama kao i sa Kinološkim društvom Dalmatinski pas, a naravno i sa Županijskim lovačkim savezom i njegovim čelnicima. Nadalje, sa PU Zadarskom i nadležnim lovnim inspektorom poradit ćemo još snažnije oko očuvanja lovišta te posebno u suzbijanju krivolova i ostalih nelegalnih radnji u lovištima. Oformit ćemo Povjerenstva za štete od divljači i na divljači kao i povjerenstvo za streljaštvo i kinologiju. Za provedbu svega navedenoga aktivno će se morati uključiti savjeti svih lovnih jedinica - zaključio je predsjednik Ervin Mrkić Pestić.

01. srpanj 2024 04:26