StoryEditorOCM
4 kantunaSUMNJA NA KRIMINAL

Suprug gradske vijećnice HDZ-a zaradio kaznenu prijavu: uzeo državne potpore za vrtić, a samo dvoje od 20 djelatnika imalo je na njih pravo!

Piše Zadarski.hr
13. siječnja 2023. - 12:26

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Zadar, podnio je kaznenu prijavu protiv Stipe Brčića, supruga gradske vijećnice HDZ-a Matilde Karamatić Brčić, i njegovog dječjeg vrtića Školjkica, koji je nakon stečaja likvidiran u lipnju prošle godine.

Brčić se sumnjiči da je protuzakonito zadržao veći dio od 221.000 kuna koje je vrtić dobio 2020. godine kao državnu potporu za očuvanje radnih mjesta za vrijeme pandemije. 

Informaciju da je HZZ podnio protiv Brčića kaznenu prijavu u četvrtak je na svom FB profilu objavio predsjednik županijskog SDP-a Jure Zubčić.

- Obavještavamo vas kako je poslodavac Dječji vrtić Školjkica koristio potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim koronavirusom (COVID-19) za ožujak-svibanj 2020. godine. Poslodavcu je za navedeno razdoblje isplaćena potpora u ukupnom iznosu od 221.000,00 kuna za 20 zaposlenika – navodi se u odgovoru iz HZZ-a te dodaje:

- Naknadnom kontrolom ugovornih obveza utvrđeno je da samo 2 od 20 radnika za koje je poslodavcu isplaćena potpora zadovoljavaju sve uvjete mjere te je slijedom navedenog od poslodavca zatražen povrat nepripadno isplaćenih sredstava.

Budući da se oglušio na poziv za povrat nepripadno isplaćenih sredstava, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Zadar pokrenuo je ovršni postupak protiv poslodavca Dječji vrtić Školjkica. 

S obzirom na to da poslodavac nije izvršio povrat nepripadno isplaćenih sredstava niti po pozivima za povrat i naknadno donesenom rješenju o ovrsi, zbog sumnji u počinjenje kaznenog djela Hrvatski zavod za zapošljavanje podnio je kaznenu prijavu protiv Dječjeg vrtića Školjka i odgovorne osobe Stipe Brčić – stoji u odgovoru.

Podsjetimo, gradska vijećnica i Brčićeva supruga Matilda Karamatić Brčić jučer je za Zadarski.hr kategorički izjavila da protiv nje, njenog supruga i vrtića nije nitko podnio kaznenu prijavu. 

Nitko osim Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda u Zadru.

Stipe Brčić se inače spominjao na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća kako jedan od oni koji su na društvenim mrežama lajkali ustaške objave i govor mržnje s kriminalnim krugovima povezanog Tonija Šimićeva.

image

Objava Tonija Šimićeva na FB

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija
image

Objava Stipe Brčića na FB

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija
02. srpanj 2024 20:03