StoryEditorOCM
4 kantunaREAGIRANJE STIPE BRČIĆA

‘Tražio sam potpore za dvoje djelatnika, a HZZ je greškom isplatio za svih 20 jer ne znaju raditi svoj posao. Ni kune nisam zadržao za sebe!‘

Piše Zadarski.hr
13. siječnja 2023. - 15:27

Nakon što su nam iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje potvrdili da su zbog sumnje u kazneno djelo podnijeli kaznenu prijavu protiv Stipe Brčića, supruga gradske vijećnice Matilde Karamatić Brčić, i njegovog Dječjeg vrtića Školjkica, u inbox smo dobili poruku Stipe Brčića koju, uz njegovu suglasnost, prenosimo u cijelosti:

"Naravno iz HZZ-a nisu naveli da sam ja tražio potpore za dvoje djelatnika, a oni su greškom isplatili za svih 20 jer ne znaju raditi svoj posao. Nakon što su zatražili povrat vrtić je bio blokiran i jednostavno nismo u mogućnosti bili vratiti novac jer ga je blokada provukla. Tako da niti kune nisam zadržao za sebe, dapače, uvijek dajem ljudima i pomažem koliko mogu (6 obitelji u Zadru kojima pomažem).

A niste se sjetili pisati kad smo 2017. godine u poplavi udomili jedan dječji vrtić od 40 djece na 60 dana i nismo im niti kune tražili, koliko roditelja ne može plaćati vrtić pa im iziđemo u susret, koliko su cijene narasle zadnjih godinu dana a cijena vrtića je ostala ista te radimo (svi vrtići ne samo mi) s gubitkom na mjesečnoj bazi, ali djeca su nam uvijek bila na prvom mjestu i nikad im ništa nije falilo, dapače, imamo jedan od najboljih prostora u gradu Zadru kojeg smo htjeli urediti adekvatno, zbog čega smo i došli u financijske  probleme.

Molili smo Poreznu upravu (imam kao dokaz desetke mailova i sastanaka) da nam da otplatu duga na veći rok, ali nažalost nisu pa su nas blokirali i Fina je predložila stečaj. Sudski vještak je ustanovio nula kuna duga prema radnicima tako da ni oni nisu zakinuti i od 2010. godine više manje su iste djelatnice, što mislite da bi ostali da im nije dobro? 

Sva ova pitanja vas ne zanimaju, bitno je blatiti ljude samo zato što su u nekoj stranci!

Ja osobno gospodina Šimićeva nikad nisam vidio niti sam bio u nijednom njegovom kafiću jer radim 18 sati dnevno i nemam vremena za kafiće a lajkao SAM vjerojatno slučajno, ostao sam u čudu kad su to iznijeli u javnosti ?, treba prehraniti četvero djece, a kad oni pročitaju ovakve vaše napise imaju neugodnosti kod prijatelja.

Ali neka, Bogu hvala mi smo jedinstvena i velika obitelj koja će pretrpjeti ove vaše natpise, ali karma je vrag.

Srdačan pozdrav!"

Stipe Brčić

01. srpanj 2024 06:33