StoryEditorOCM
ĐiradaCOOKING CLASS

Sa sestrama Majom i Petrom naučite raditi kućicu od medenjaka!

Piše MGM
28. studenog 2021. - 10:20

Zahvaljujući sestrama, Zadrankama Maji i Petri, od danas slatku kućicu od medenjaka možete imati u svom domu!

Ove kućice zadarskih sestara zaista su posebne, svaka ima svoj šarm, detalji su napravljeni nevjerojatnom preciznošću i tako se lako možete zamisliti kako poput malog Ivice i Marice stojite ispred jedne, nestrpljivo čekajući da kušate. Bar dio, bar malo…

Njihova je priča počela prije gotovo šest godina kad su za svoju djecu napravile svoju prvu gingerbread kućicu, a mi smo prošle godine pisali o njima. 

- Gingerbread house je najpoznatiji američki božićni kolač. Naziva se još i Paprenjak, Speculas, Medenjak... sve ovisi o zemlji u kojoj se pravi. Mi smo te godine tražile po internetu što novo napraviti djeci za blagdane, jer nas dvije uvijek nešto kemijamo i čačkamo, te smo sasvim slučajno naletjele na ovu kućicu – počinje nam priču Maja Draganić dodavši kako im je već ta prva kućica uspjela i djeca su bila oduševljena.

- A onda je to vidio ostatak obitelji, pa prijatelji, susjedi... i svi su željeli jednu! A onda je krenulo: jedna, druga, treća, peta, deseta... I evo, do dan danas nismo stale ha,ha - smije se Maja, a Petra Marušić dodaje kako kućice najčešće krenu praviti u listopadu i to traje sve do Božića.

Prijave za radionicu izrade kućica možete pronaći na ovom linku.

26. travanj 2024 11:51