StoryEditorOCM
Kalelarga‘PUKLA KOALICIJA‘

Kristijan Kapović: "Bio je to usklađeni igrokaz, HDZ ne želi nikome prepustiti ni dio operativne vlasti. Iznijeli su i jednu smiješnu optužbu..."

Piše P.O.
14. listopada 2021. - 12:12

Jutrošnji sastanak između predstavnika HDZ-a i trojice županijskih vijećnika predvođenih Krstijanom Kapovićem kao koordinatorom, nije rezultirao dogovorom i od sutra više neće biti nikakve političke suradnje između "kapovićevaca" i HDZ-ove koalicije.

- Stvar je vrlo jednostavna: oni ne žele nikome prepustiti ni dio operativne vlasti koju imaju, a u međuvremenu su sa strane sastavljali novu većinu u Županijskoj skupštini. Bio je to usklađeni igrokaz nakon kojega će na narednoj sjednici Skupštine postati jasno tko su nove "renate peroš". Mi u većinu nismo ušli zbog većine nego zbog realizacije naših političkih projekata. To nam je bilo najbitnije, ali HDZ-u to nije bitno, pa sve ovo više nije imalo smisla, kaže Kristijan Kapović najavljujući za sutra konferenciju za novinare na kojoj Kapović, Antonio Vučetić, Marko Klanac i Milan Stojanov namjeravaju detaljnije progovoriti o razlazu s HDZ-om. 

Vučetić je na temelju sporazuma između Božidara Kalmete i Kapovića bio izabran i za predsjednika Skupštine, pa se očekuje da će već sutra podnijeti ostavku na tu dužnost.

- Pa oni nama zamjeraju nešto što je u političkom djelovanju savršeno legitimno. Rekli su nam "pa vi želite vlast da biste na narednim izborima dobili duplo više glasova", kao da je to nakakav politički kriminal. To je smiješna "optužba", ne, ovo nije imalo smisla nastavljati, zaključuje Kapović.

20. travanj 2024 14:11